Bygg en bättre värld med oss! Midsummer söker drivna FoU/processingenjörer

Brinner du för teknik och innovation? Vill du arbeta i en internationell och expansiv miljö med produkter som bidrar till en bättre miljö? Midsummer söker nu ingenjörer för arbete med varierande och spännande utvecklingsprojekt.

Järfälla
Heltid
Rekrytering, 1 plats
Teknik
2017-11-01
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Midsummer är ett ungt, snabbt växande företag i den expansiva solcellsbranschen. De utmanar den konventionella industrin med nytänkande lösningar genom att bygga specialdesignade, kompakta maskiner för tillverkning av flexibla tunnfilmssolceller. Den unika processen som säljs tillsammans med maskinerna möjliggör småskalig tillverkning av lätta flexibla solceller, som kan användas på t ex membrantak och fordon där låg vikt och tålighet är nödvändiga egenskaper. Maskinerna är extremt väl lämpade för kontinuerlig processutveckling, vilket bidrar till snabb utveckling och ständigt ökande verkningsgrad på solcellerna.

Midsummer ser till att ligga i teknikens framkant genom att kontinuerligt driva forsknings- och utvecklingsprojekt, både tillsammans med andra aktörer och internt. Det kan handla om att t ex förbättra materialkvalitet och cellstruktur i den befintliga processen, ta fram nya alternativa material eller metoder, utveckla innovativa mekaniska lösningar, eller att sätta upp referensanläggningar för utvärdering av företagets produkter.

De är idag ca 40 anställda och säljer allt på export.

dina arbetsuppgifter

Ditt främsta fokus blir ett internt utvecklingsprojekt, där du kommer att vara delaktig i att ta fram banbrytande koncept för materialframställning. Utgångsmaterialet som används till solceller i våra produktionsmaskiner köps idag in i processad form, där de rena ämnena reagerats, finfördelats och sintrats i flera steg. Det innebär vissa begränsningar med avseende på bland annat kvalitetskontroll, kostnader och ledtider. Istället håller vi på att utveckla en egen teknik för att kompaktera råmaterialen – bättre, snabbare, och med kontroll över hela processkedjan.

Det är ett nytt område inom företaget, varför du till viss del kan påverka den riktning projektet tar. Du kommer att behöva arbeta mycket självständigt, söka information och kunskap, och tänka ut hur nästa steg ska utföras. Du kommer att planera och utföra tester, analysera prover och data, samt sammanställa och rapportera resultat till projektteamet. Under arbetes gång kommer du löpande att behöva felsöka och hitta lösningar på problem som uppstår, vilket vi tror du ser som en utmaning och en möjlighet att bidra med nya idéer.

Metodiken kan spänna brett över praktiskt arbete med att bygga testriggar, användande av avancerad analysutrustning som SEM och XRD, statistisk dataanalys, konstruktion, med mera. Du kommer även att samarbeta med övriga avdelningar på företaget, och interagera med externa samarbetspartners både inom Sverige och internationellt.

Det kommer att finnas möjligheter att resa eller arbeta utomlands under perioder.

din profil

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du

• är nyfiken, initiativrik, driftig och positiv
• brinner för teknik och vetenskap, och pendlar obehindrat mellan verkstadsgolv och forskningsrapporter
• är praktiskt lagd och ständigt villig att testa nya angreppsvinklar
• kan fokusera och prioritera under perioder av hög arbetsbelastning
• har god organisatorisk förmåga och lätt för att samarbeta
• har en examen inom t ex teknisk fysik, materialvetenskap, energiteknik eller liknande
• har goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du dessutom har andra språkkunskaper, gärna kinesiska. Erfarenhet av pulverteknologi, sintring och högtemperaturprocesser är andra kvalificerande kompetenser.

Midsummer är ett företag med anställda från många olika kulturer och hörn av världen, vi förutsätter att du ser detta som berikande och trivs med att arbeta i ett internationellt team.

ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Rebecca Ring, rebecca.ring@skill.se

Väl mött med din ansökan!

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET