Junior ingenjör för metodikutveckling inom Aeronautics

Är helhet och problemlösning ord som träffar dig? Se hit, nu söker vi nyfikna och engagerade ingenjörer till den modellbaserade utvecklingen hos Avionik på Saab.

Linköping
Heltid
Uthyrning, 4 platser
IT
2018-02-11
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Just nu befinner sig Saab i en expansiv fas och söker medarbetare som kan vara med och utveckla framtiden tillsammans med oss. På utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Aeronautics arbetar man med hela systemutvecklingskedjan, från hårdvara till mjukvara och från taktiska och tekniska stödsystem till flygande system. Man arbetar och löser uppgifter tillsammans i agila team med många kontaktytor internt på Saab.

Området Avionik ansvarar för utveckling av flygplanets grundplattform (datorarkitektur, mjukvaruarkitektur, implementation av lågnivå- och säkerhetskritisk mjukvara). Vi har även ansvar för utvecklingsprocess och metodik inom mjukvaruutveckling. Vår verksamhet lägger grunden för hela den övriga funktionsutvecklingen inom Gripen E-projektet.

dina arbetsuppgifter

I arbetet med system och mjukvaruutveckling hos Saab Aeronautics är modellering en viktig del och nu satsas det mer inom området. Du kommer in som metodikutvecklare vilket innebär att du håller fokus på helhet och att lösa problem utan att gå för djupt in i bakomliggande strukturer. Du kommer att jobba med funktions- och metodikutveckling där visualisering och övergripande perspektiv blir din styrka. Arbetet innebär också att ha många kontaktytor mot olika delar i leveransen av systemet.
Du kommer bland annat jobba med:

- Att integrera arbetet mellan system och mjukvara
- Stödverktyg
- Processer och metodik
- Sprida kompetens kring modellering i organisationen

din profil

Vi söker dig som tycker om att skapa och att se möjligheter, du kommer att visualisera och hålla helhetsperspektivet vilket gör det viktigt att du inte fastnar i detaljer. För att trivas i rollen ser vi att du är driven och engagerad i att se nya lösningar. Du har en teknisk bakgrund med en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område samt programmeringsvana.
Du känner till följande tekniker och verktyg:

- xtUML
- modellering/informationsmodellering
- Matlab
- Simulink

Som person är du prestigelös och ser värdet i att jobba i team där ni tillsammans möter med- och motgångar. Du triggas av att få jobba med stora komplexa system där ditt och teamets arbete är en del i helheten.

Tjänsten innebär arbete som omfattar försvarssekretess varför svenskt medborgarskap är ett krav.

ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Uppdraget är en hyrrekrytering som inleds med sex månaders konsultuppdrag med möjlighet till anställning hos Saab.

Urval pågår löpande så ansök redan nu!
Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ida Thidblom på 013-32 94 16 alternativt ida.thidblomt@skill.se

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET