Labtekniker och Forskningsingenjör sökes!

Innovation & Technology, Extruded Solutions i Finspång behöver ytterligare förstärkning. Vi söker nu Labtekniker och Forskningsingenjör!

Finspång
Heltid
Rekrytering, 2 platser
Teknik
2017-11-16
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Hydro är en global leverantör av aluminiumoxid, aluminium och aluminiumbaserade produkter. Vi har ca 35 000 anställda i mer än 40 länder, och vårt huvudkontor finns i Oslo. Affärsområdet Extruded Solutions levererar aluminiumprofiler och profilbaserade lösningar till applikationer från fönster och dörrar till bilar och kryssningsfartyg.

Innovation & Technology - I&T är Extruded Solutions forskningsorganisation. Vi arbetar med utveckling av material, tillverkningsprocesser och produktutformning. Vi har cirka 90 högutbildade och erfarna medarbetare över hela världen inklusive fysiker, metallurger, kemister, metallografer, mekaniska ingenjörer och tekniker, alla specialister inom aluminium.

Titta på www.hydro.com om du vill veta mer.

dina arbetsuppgifter

Som Labtekniker kommer ditt arbete att innebära provberedning, polering och diverse mätningar med optiska mikroskop i laboratoriemiljö. Arbete inom andra områden som spektroskopi, gjutning i försöksskala, och försök i våra produktionsanläggningar kan komma att bli aktuellt.

Som Forskningsingenjör består arbetsuppgifterna huvudsakligen av analys av aluminiumlegeringar med optiska spektrometrar (OES, GDOES), samt metodutveckling och visst underhåll av instrument. Du kommer även att bedriva förbättringsprojekt riktade mot våra produktionsenheter med liknande utrustning samt support till dessa.

din profil

För att trivas och passa hos oss ser vi att du är noggrann, analytisk och flexibel. Du bör vara en självständig person men också trivas med att arbeta ihop med andra. Vi lägger stor vikt vid att du är servicemedveten och duktig på att samarbeta. Det är även viktigt att du tar ansvar för såväl planering som resultatet av ditt arbete. Vi är ett internationellt team som använder oss av både svenska och engelska dagligen så du måste behärska engelska i tal och skrift.

Som Labtekniker är det självklart att du tycker om praktiskt laboratoriearbete samt att du gillar att jobba med en kombination av rutinmätningar och avancerad metallografi. Vi tror att du är gymnasie- eller högskoleingenjör, gärna inom metallurgi eller kemi, eller har annan teknisk bakgrund. Internutbildning kommer att ske. Erfarenhet av industriellt laboratoriearbete är meriterande men att vara nyfiken, noggrann och praktisk är viktigast. Erfarenhet av mikroskopi och/eller bildbehandlingsprogram är meriterande.

Som Forskningsingenjör ser vi att du har en universitetsutbildning inom kemi, gärna med inriktning på oorganisk analytisk kemi eller fysikalisk kemi, eller motsvarande erfarenhet. Du bör även ha erfarenhet av arbete från liknande tjänster och det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av följande:
• GDOES / OES
• Metaller
• Kemisk analys
• Kvalitetsarbete
• Ackrediterad verksamhet

ansökningsförfarande

Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att söka!

Rekryteringen sker via Skill. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Petra Pyk, petra.pyk@skill.se, 011- 19 94 66.
Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om tjänsterna? Tala med Hans Ericsson (avdelningschef), eller Christer Jönsson (platschef), Britt Gustafsson (Unionen), Lina Nyblom (Akademikerklubben), 0122-17000.

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET