Junior utvecklare inom inbyggda system

Vill du arbeta i ett spännande företag som är ledande inom sitt område? Vi söker nu en junior mjukvaruutvecklare till Saab Aeronautics och Gripen E-projektet. Du får möjligheten att jobba i ett tight team bestående av både nya och mer erfarna medarbetare - här får du chansen att både utveckla och utvecklas!

Linköping
Heltid
Uthyrning, 2 platser
IT
2018-09-12
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är nästan 15 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. På Saab jobbar vi med ledande teknik och satsar mycket på utveckling och forskning.

Just nu befinner sig Saab i en expansiv fas och söker medarbetare som kan vara med och utveckla framtiden tillsammans med oss. På utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Aeronautics arbetar vi med hela systemutvecklingskedjan, från hårdvara till mjukvara och från taktiska och tekniska stödsystem till flygande system. Vi arbetar och löser uppgifter tillsammans i agila team med många kontaktytor internt på Saab.

Området Avionik ansvarar för utveckling av flygplanets grundplattform (datorarkitektur, mjukvaruarkitektur, implementation av lågnivå- och säkerhetskritisk mjukvara). Inom området ansvarar vi även för utvecklingsprocess och metodik inom mjukvaruutveckling. Vår verksamhet lägger grunden för hela den övriga funktionsutvecklingen inom Gripen E-projektet.

dina arbetsuppgifter

Teamet som du blir en del av består av 5–10 personer som arbetar tätt ihop. Tillsammans kommer ni jobba hårdvarunära med inbyggda system i Avionikplattformen i Gripen E.

I arbetet ingår mycket samarbete både internt men även externt mot andra avdelningar samt leverantörer. I denna roll får du lära känna produkterna och det finns goda möjligheter att utvecklas inom ditt intresseområde, om du så är intresserad att gå mer mot system, hårdvara eller mot projektledning. Då du kommer att arbeta med säkerhetskritisk mjukvara är noggrannhet och god dokumentation av stor vikt.

Inledningsvis kommer du få ta del av en gedigen introduktionsutbildning för att göra starten så bra som möjligt.

din profil

Du har högskoleutbildning inom relevant område och erfarenhet av att arbeta med:

- C/C++
- Inbyggda system
- Realtidssystem
- Linux
- GIT

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och problemlösning. För att trivas i rollen tror vi att du är en ansvarstagande och kommunikativ person som trivs med att arbeta med hårdvarunära mjukvara. Då du kommer att arbeta i team och ha mycket kontakt med andra ser du samarbete och kunskapsutbyte med dina kollegor som en självklarhet. Du har även goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap.

ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Detta är inledningsvis ett konsultuppdrag med goda förutsättningar till övertagande och en anställning på Saab.

Urval pågår löpande så ansök redan nu!
Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ida Thidblom på 013-32 94 16 alternativt ida.thidblom@skill.se

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET