Mjukvaruutvecklare till konfigurationspattformen för Gripen E

Är du en utvecklare med sinne för verifiering och kvalité? I denna roll jobbar du med ditt team att utveckla plattformsfunktioner i Gripen E.

Linköping
Heltid
Uthyrning, 2 platser
IT
2018-03-11
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Just nu befinner sig Saab i en expansiv fas och söker medarbetare som kan vara med och utveckla framtiden tillsammans med oss. På utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Aeronautics arbetar man med hela systemutvecklingskedjan, från hårdvara till mjukvara och från taktiska och tekniska stödsystem till flygande system. Man arbetar och löser uppgifter tillsammans i agila team med många kontaktytor internt på Saab.

Området Avionik ansvarar för utveckling av flygplanets grundplattform (datorarkitektur, mjukvaruarkitektur, implementation av lågnivå- och säkerhetskritisk mjukvara). Vi har även ansvar för utvecklingsprocess och metodik inom mjukvaruutveckling. Vår verksamhet lägger grunden för hela den övriga funktionsutvecklingen inom Gripen E-projektet.

dina arbetsuppgifter

Funktionsutveckling i konfigurationsplattformen för flygande farkoster, det blir din nya utmaning! Tillsammans med teamet möter ni kravställningar, utformar designspecifikationer, utvecklar och testar hårdvarunära mjukvara. Ni utvecklar säkerhetskritiskt mjukvara varför verifiering och dokumentation är en viktig del av arbetet.

Tillsammans med teamet jobbar ni med centrala delar för Gripen E vilket också innebär att du i rollen har många kontaktytor och tar emot, möter och även ställer krav gentemot andra avdelningar.

Inledningsvis kommer du få en introduktion för att komma in i arbetsuppgifterna.

din profil

Du har utbildningsbakgrund inom relevant område och erfarenhet av:

- C/C++
- Java
- Linux
- GIT

Vi söker en entusiastisk mjukvaruutvecklare som förstår värdet av verifieringen för att kunna bygga en så högkvalitativ mjukvara som möjligt. Som person är du prestigelös och ser värdet i att jobba i team där ni tillsammans möter med- och motgångar.

Tjänsten innebär arbete som omfattar försvarssekretess varför svenskt medborgarskap är ett krav.

ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Uppdraget är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till ett övertagande och anställning hos Saab.

Urval pågår löpande så ansök redan nu!
Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ida Thidblom på 013-32 94 16 alternativt ida.thidblomt@skill.se

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET