Mekanikkonstruktör till Saab i Huskvarna

Är du i början av din karriär och vill utvecklas i en roll som Konstruktör? Saab Training & Simulation söker nu en Mekanikkonstruktör till en spännande roll i Huskvarna. Som Konstruktör får du möjlighet att arbeta från utveckling till färdig produkt tillsammans med ett korsfunktionellt team!

Jönköping
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 1 plats
Teknik
2018-04-09
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Saab Training & Simulation är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. De utvecklar, tillverkar och marknadsför lasersimulatorsystem, instrumenterade träningsanläggningar, målmateriel samt tjänster som service och underhåll av levererade produkter.

dina arbetsuppgifter

I rollen som Konstruktör deltar du i hela processen, från ax till limpa, och ansvarar för utveckling av fästen och kablage till stridsfordon. Du kommer arbeta i korsfunktionella team tillsammans med andra discipliner såsom elektronikutvecklare, applikationsingenjörer, miljötest och prototypverkstaden i spännande projekt.


I ett typiskt projekt besöker projektteamet kunden för att bekanta sig med dennes utrustning och för skapa sig en uppfattning om hur simuleringsutrustningen behöver anpassas för att klara funktions- och miljökrav. Väl hemma konstrueras och tillverkas prototyper i samarbete med Saabs prototypverkstad. Till sist följer återbesök hos kunden för att verifiera konstruktionen. Som Konstruktör förväntas du ha förmåga att produktionsanpassa dina konstruktioner efter givna ingångsvärden. Du är också aktiv och följer din konstruktion fram till leverans och eftermarknad. Typisk projektledtid är cirka sex till tio månader. Du förväntas ta ett stort ansvar för ditt arbetsresultat.

Utlandsresor i tjänsten är aktuellt då många av kunderna primärt befinner sig i länder inom Europa eller USA.

I arbetsuppgifterna innefattas:

- Monterings- och anpassningssatser fordonssystem
- Anti-tank lasersimulatorer
- Inkapsling av elektronik
- Miljötest
- Dokumentation
- Kundkontakt

din profil

I det dagliga arbetet är du proaktiv, drivande och informationssökande. Du bidrar till ett bra arbetsklimat, har en god teamkänsla och som person har du lätt för att skapa goda relationer. Du är öppen och tycker om nya utmaningar. Vi tror att du har en positiv inställning och tycker om att ta egna initiativ.

För att passa tjänsten som Konstruktör ser vi att du har följande:
- En högskole- eller civilingenjörsexamen inom konstruktion
- Mycket goda språkkunskaper i så väl svenska som engelska, i både tal och skrift
- Ett svenskt medborgarskap då tjänsten omfattas av försvarssekretess.

Erfarenhet från tillverkande industri samt militärtjänstgöring är meriterande.

ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Josefine Kindahl på mailadress josefine.kindahl@skill.se alt. 013-47 32 061

Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag. För rätt person finns det goda möjligheter till en anställning hos Saab.

Placeringsort: Huskvarna
Låter det som något för dig? Väl mött med din ansökan!

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET