Erfarna ingenjörer som vill utveckla teknik i världsklass!

Just nu befinner sig Norstel i en expansionsfas och flera erfarna ingenjörer som vill vara med i utvecklingen av bolaget!

Norrköping
Heltid
Rekrytering, 3 platser
Teknik
2018-03-07
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Norstel AB utvecklar och tillverkar kiselkarbid, ett material med egenskaper som är intressanta för utveckling av mer energieffektiv elektronik. Företaget har sina rötter i forskning på Linköpings universitet och verkar sedan 2005 på Händelö i Norrköping. Kunder är stora internationella halvledarföretag såväl som forskningsinstitut och universitet. Målet är nu inriktat på att växa ytterligare och expandera med både mer personal och fler maskiner. Norstel kan erbjuda en spännande arbetsmiljö där du får arbeta med engagerade medarbetare på ett litet växande företag med välkomnande atmosfär och kunniga kollegor.

dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta antingen som utvecklingsingenjör eller som process- och produktionsingenjör, men mycket av arbetet och problemlösningen är överskridande och sker gemensamt.

I rollen som utvecklingsingenjör kommer du att arbeta med förbättringsarbete och med att verifiera nya processer och metoder innan de tas i produktion. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att bidra till att Norstel når sina utvecklingmål. Du kommer att lära dig ett flertal maskiner och få fördjupade kunskaper i några specifika processteg. Tillsammans med dina kollegor i utvecklingsgruppen identifierar du problem och hittar långsiktiga lösningar.

Process- och produktionsingenjörsgruppen har ett annat fokus än utvecklingsgruppen och din främsta uppgift blir att bidra till att Norstel når sina produktionsmål. Du kommer att stötta produktionsoperatörerna och arbeta med produktionslinans alla aspekter såsom effektivitet, säkerhet och kostnad. Processövervakning, dokumentation och rapportering kommer att vara en naturlig del av din vardag. Som processingenjör kommer du att ansvara för några processteg och utrustningar. Detta innebär uppföljning och analys av process- och produktionsavvikelser, hantering av produkter som inte kan bearbetas enligt standardmetoder samt systematisk dokumentation av processer och processresultat över tid. Upprättande av instruktioner och rutiner samt träning av operatörer ingår i arbetet oavsett om du arbetar med utveckling eller med produktion.

Då flera tjänster ska tillsättas söker vi personer som vill jobba med utveckling och bli experter på ett område såväl som personer som vill arbeta med process och produktion och ha en mer översiktlig inriktning.

din profil

Du är en problemlösare som gärna delar med dig av din kunskap och dina tidigare erfarenheter, samtidigt är du öppen för nya ideér och har viljan att lära kvar. Du trivs med och har fallenhet för att själv se och prioritera dina arbetsuppgifter och du har en god initiativförmåga. Det är viktigt att du har ett intresse för praktiskt arbete. Du uppskattar en arbetsplats där dagarna kan vara väldigt varierande men där det också kan vara nödvändigt att gräva ned sig i ett problem eller en frågeställning under en längre tid. För att trivas på Norstel måste du vara bekväm med att arbeta både individuellt och i team. Du har lätt för att kommunicera med andra, även i situationer när allt inte har gått som planerat.
För de här tjänsterna söker vi dig som har några års arbetslivserfarenhet och som söker en ny utmaning i karriären. Vi ser att du vill komma till en arbetsplats där du snabbt får en viktig roll och där din kunskap och dina tidigare erfarenheter värdesätts och kommer till nytta. Eftersom vi tillsätter flera tjänster letar vi efter personer med olika profiler och du får gärna motivera varför du är den vi söker.

För att vara aktuell ser vi att du har högskole- civilingenjörs- doktorsexamen eller motsvarande. Denna examen får med fördel vara i produktion, kvalité, fysik, kemi, maskin, elektronik eller liknande. Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska, övriga språkkunskaper kan vara meriterande.
Det är meriterande om du har någon eller några av de nedan listade kompetenserna.

• Erfarenhet av arbete med kvalitetsledningssystem
• Erfarenhet av produktion och arbete med processförbättringsmetoder
• Erfarenhet av arbete med MSDS, riskanalyser, säker kemikaliehantering och liknande
• Erfarenhet av renrum, industriell tvätt och mätutrustning
• Erfarenhet av CAD, programering, simulering, SQL databas
• Erfarenhet av utveckling, processning och karakterisering av halvledarmaterial
• Erfarenhet av kristalltillväxt, tunna filmer eller andra beläggningstekniker är meriterande
• Vetenskapliga publikationer eller patent

ansökningsförfarande

Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att söka! Startdatum är flexibelt, vi väntar på rätt person!

Rekryteringen sker via Skill. Har du frågor om tjänsterna eller rekryteringsprocessen kontakta ansvariga rekryterare Petra Pyk, petra.pyk@skill.se, 011- 19 94 66 eller Martina Lundahl, martina.lundahl@skill.se, 011-19 94 72.

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vi erbjuder tjänster inom rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Skill ägs av ett antal olika industriföretag, kommuner och Region Östergötland. Vi finns på 10 platser runt om i Sverige med huvudkontor i Linköping. Internt är vi fler än 60 medarbetare som tillsammans har en bred erfarenhet av rekrytering och bemanning inom både industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET