Utvecklare till flygträningssimulatorerna på Saab

Söker du ditt nästa jobb och vill vidareutveckla en av Sveriges tuffaste produkter? Ta chansen att vara med och göra flygträningssimulatorerna på Saab till de allra bästa - Du får jobba med hela utvecklingskedjan och gå loss i Saabs egna testlabb!

Vi söker dig som:
- Har erfarenhet av utveckling i C
- Är förtjust i flygande farkoster

Linköping
Heltid
Uthyrning, 1 plats
IT
2018-06-03
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

dina arbetsuppgifter

Gripens flygträningssimulatorer används för avancerad träning och är en viktig pusselbit i Gripens vapensystem. Dessa simulatorer ska fungera och hanteras precis som de riktiga flygplanen som piloterna är vana vid. Oftast är de uppbyggda med en kabin med omslutande omvärld för att förstärka känslan för piloterna. Simulatorerna används hos det svenska flygvapnet men även hos exportkunder.

I ett tvärfunktionellt team med fin gemenskap och högt i tak utvecklar ni Saabs träningssimulatorer. Rollen är bred där ni jobbar med allt från krav, utveckling, integration, testning i det egna testlabbet samt implementation av mjukvara. För att ni ska kunna skapa de bästa simulatorerna har ni fortlöpande dialog med piloterna samtidigt som ni också själva testflyger några av världens mest avancerade simulatorer.

I rollen förekommer resor där du är med och installerar, supporterar och stöttar i felsökning av mjukvara i anläggningar hos kund. Det finns goda utvecklingsmöjligheter och som medarbetare finns möjlighet att gå kurser och fortbilda sig inom området.

din profil

Vi söker dig som:
- Programmerat i C, Ada och/eller Java
- Intresse för teknik, programmering och gärna flygplan/simulatorer
- Initiativförmåga och en nyfikenhet som driver arbetet framåt
- Är bekant med Unix/Linux-miljö

Du har några års erfarenhet av att utveckla komplexa system och en relevant utbildningsbakgrund. Vidare trivs du med att arbeta i ett team där ni sätter laget framför jaget och tillsammans skapar en trevlig arbetsmiljö.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap.

ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att söka. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se.

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare: Ida Thidblom, 013-32 94 16 alternativt ida.thidblom@skill.se

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET