Komponentingenjör

Till Saab söker vi en komponentingenjör inom elektromekaniska komponenter till komponentsektionen. Sektionen är en del av området systeminstallation och består av ett tiotal personer. Huvudsakligt arbete rör elektromekaniska komponenter, mekaniska komponenter och fästelement. Tillsammans arbetar vi för att förse våra produkter Gripen, Saab340/2000, GlobalEye, SK60 med fler, med rätt komponenter.

Linköping
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 1 plats
Teknik
2018-03-12
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

dina arbetsuppgifter

Här deltar du i flera olika flygplansprojekt. Ditt ansvar blir att förse interna kunder med komponenter mot given kravbild och/eller föreslå nya komponenter och därmed våga utmana kravbilden och driva utvecklingen av våra produkter framåt. Detta medför ett tätt samarbete med ingenjörer och andra inom angränsande kompetensområden så som skrovkonstruktion, hållfasthet, produktionsberedning, montering, och systemansvariga. Du för även dialog med leverantörer och partners över hela världen för att identifiera, utveckla och implementera rätt komponent i våra produkter.

I rollen som komponentingenjör ingår att från koncept till färdig produkt, specificera, verifiera och ta fram erforderlig dokumentation av elektromekaniska komponenter, samt att stötta produktion och eftermarknad. Mycket av arbetet sker i projektform, som komponentingenjör har du ansvar för ditt område och har ett helhetsansvar för dina komponenter.

I din roll ingår även utveckling av metoder och arbetssätt för att skapa effektiva flöden inom de tvärfuntionella arbetsområden som vi verkar i.

din profil

För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har följande bakgrund:
• Tidigare erfarenhet inom elektromekanik, el-konstruktion eller angränsande område.
• Teknisk eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
• Goda språkkunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt, är ett krav.

Som person bör du vara driven och initiativrik, har god förmåga att kommunicera och lyssna samt är strukturerad och ansvarstagande.

ansökningsförfarande

Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka din ansökan på www.skill.se redan idag! Uppdraget innebär arbete som omfattas av försvarssekretess därför krävs av myndighet godkänd säkerhetsprövning. Startdatum kan dock vara före prövningen är gjord. Du börjar som uthyrd konsult via oss på Skill i minst 6 månader men ambitionen är att anställningen därefter övergår till Saab.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Erica Wiquist, erica.wiquist@skill.se alt 013-32 94 05.

Väl mött med din ansökan!

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET