Vill du vara med och utveckla Siemens gasturbiner?

Siemens söker en styrsystemingenjör som ska ansvara för styrsytemet vid nyleverans av gasturbiner. Har du erfarenhet av nedanstående arbetsuppgifter och tycker att beskrivningen passar in på dig? Sök då tjänsten redan idag!

Finspång
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 1 plats
Teknik
2018-03-12
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På SIT arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att ansvara för styrsystemet vid nyleverans av gasturbiner. Du är med från orderstart fram till gasturbinen överlämnas till kund. Arbetet bedrivs i projektform och huvudsakliga arbetsuppgifter är:

- Projektanpassning av styrsystem
- Framtagning och programmering av nya tekniska lösningar
- Inköp av hårdvara och mjukvara
- Nätverkskonfiguration
- Kundmöten
- Dokumentation, simulering och testning
- Teknisk support till verkstadsprov och driftsättning

Tjänsten innebär ett stort mått av samarbete med medarbetare inom andra discipliner, bland annat el- och mekkonstruktörer och projektledare. Det finns stora möjligheter till internationella resor för kundmöten och för att delta i driftsättning ute hos kund.

För denna tjänst blir du anställd hos oss på Skill och jobbar som konsult på Siemens.

din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse för styrsystem, teknik och datorer. Du har utbildning på gymnasie- eller högskolenivå med inriktning mot automation/el/data/mekatronik eller liknande. Du har erfarenhet av arbete med styrsystem, gärna av Siemens PCS7 eller T3000. Erfarenhet av felsökning, idrifttagningar och kunskap om datornätverk är mycket meriterande. Då Siemens verkar i en internationell miljö med kunder över hela världen söker vi dig som kan föra dig väl i svenska och engelska samt hanterar internationella kontakter på ett professionellt sätt. I ditt arbete är du strukturerad och noggrann samt följer de processer som är definierade för rollen. Du har fallenhet och intresse för problemlösning. Då tjänsten innebär mycket samarbete och kontakt med olika parter söker vi dig som har lätt för att samarbeta med kollegor och kunder.

ansökningsförfarande

Du är varmt välkommen med din ansökan senast 30e mars 2018. Din ansökan består av ditt CV och ett brev där du motiverar varför du vill bli vår nya kollega. Urval sker löpande och vi tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Christian Andersson-Gran, Skill, på 011-199469 eller christian.andersson-gran@skill.se.

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET