Mekanikkonstruktör till Saab – utveckla Gripen i Catia V5

Har du erfarenhet av Catia V5 och vill vara med och bidra till den tekniska utvecklingen av Gripen E/F? Nu söker vi nästa stjärna inom mekanikkonstruktion på Saab i Linköping.

Linköping
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 2 platser
Teknik
2018-06-07
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

dina arbetsuppgifter

Som konsult på Saab kommer du att arbeta i utvecklingsprojekt där du konstruerar i Catia V5. Konstruktionsarbetet bedrivs med MBD-metodik (Model Based Definition), vilket innebär att du arbetar 3D-baserat och ritningslöst. I detta uppdrag får du möjlighet att förstå och vara med och utveckla det som finns under skalet på ett flygplan.

På dubbelsektionen Mechanical Systems Installation Design arbetar man med att utveckla och vidmakthålla integrationen och installationen av alla mekaniska system i flygplanen. Exempel på dessa är räddnings-, styr- och hydraulsystemen, landställen samt motorn.
Utmaningen är att hitta smarta lösningar som uppfyller komplexa krav i ett mycket begränsat utrymme. Det innebär att du som konstruktör kommer ha ett tätt samarbete inom angränsande kompetensområden så som skrovkonstruktion, hållfasthet, produktionsberedning, montering, och inte minst systemutveckling.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Mest känt av dessa är Gripensystemet där Aeronautics har ett helhetsansvar från utveckling till försäljning och även support på sålda flygplan. De ansvarar för utveckling och vidmakthållande av samtliga framtida och befintliga flygsystem genom att tillhandahålla kompetens i världsklass inom konstruktion och ingenjörskonst. Systeminstallation är en del av Airframe Development, Saab Aeronautics. I nuläget är det cirka 200 resurser som arbetar med flera olika projekt, t.ex. Gripen, T-X, Småland II.

din profil

• Erfarenhet av konstruktionsarbete i Catia V5
• Lämplig bakgrund är civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik, produktutveckling
• Gärna erfarenhet från fordon eller flyg
• Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därmed krav på svenskt medborgarskap.

ansökningsförfarande

Sök tjänsten redan idag på www.skill.se, urvalet sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill.

Tjänsten är inledningsvis ett konsultuppdrag men det finns goda möjligheter till förlängning och på sikt anställning på Saab. Om du har frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Erica Wiquist på 013-32 94 05 alt. erica.wiquist@skill.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET