Projektcontroller till RUAG Space

Rymdfabriken RUAG Space söker just nu en Projektcontroller till det spännande projektet OneWeb! I tjänsten får du möjlighet att forma rollen som Projektcontroller samt agera detektiv till Projektledare och projektets övriga medlemmar med din gedigna kunskap inom ekonomi och administration.

Linköping
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 1 plats
Ekonomi/Finans
2018-04-16
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

RUAG Space förser satellitbyggare och raketoperatörer i hela världen med kvalificerad utrustning. På produktenheten för mekaniska system i Linköping arbetar ca 130 personer med utveckling och tillverkning av separationssystem för bärraketer, bärande strukturer för satelliter och styrsystem för sondraketer.

På RUAG Space ses all personal som en viktig del av framgången. Så fort du kliver in genom entrén i Linköping möts du av en familjär stämning och inspirerande miljöer. Tillsammans bidrar RUAG Space arbete bl.a. till möjligheten att utforska rymden och avläsa jorden.

OneWeb är ett revolutionerande projekt där RUAG Space är delaktiga i att förse världen med internetuppkoppling. Under de kommande åren kommer omkring 900 satelliter att skickas upp i rymden, vilket innebär den största satellitkonstellationen någonsin.

dina arbetsuppgifter

I ditt arbete som Projektcontroller är du ett centralt och viktigt stöd till Projektledaren för One Web-projektet. Ditt ansvar är att ta fram projektprognoser, tidplaner, kassaflödesprognoser och att hålla ihop materialflöden. Kundprojekten på RUAG Space är i många fall komplexa och här har du som Projektcontroller en aktiv roll för att på ett lösningsorienterat sätt hantera de frågor som kan uppkomma gällande de ekonomiska aspekterna samt se helheten av projekten och göra bedömningar för hur projektet bör utvecklas framåt. Du kommer att delta i controllermöten samt projektmöten. Som Projektcontroller arbetar du i affärssystemet IFS. Till hösten går projektet in i produktionsfas - vill du vara med på resan?

”Som Projektkontroller på RUAG Space har jag ett nära samarbete med försäljning och projektledning. Jag får själv ta ett stort ansvar för mitt arbete. Jag trivs med variationen av arbetsuppgifter och att få vara delaktig i projekten från uppstart till avslut.” – Anna Pettersson, Projektcontroller på RUAG Space i Linköping.

din profil

Vi söker dig som är självständig i ditt arbetssätt och kan ta beslut inom ditt mandat. Du är lösningsorienterad och drivs av att lösa problem. En fördel för tjänsten är om du har ett teknikintresse samt tidigare erfarenhet från arbete med ekonomi inom produktion. Vidare är du orädd för främmande situationer och har en vilja att lära dig mer. Vi ser även att du är mycket service-minded med ett stort leveransfokus och du strävar alltid efter att nå bästa möjliga resultat. En viktig del av tjänsten är samarbetsförmåga då du kommer att arbeta nära många olika roller inom projektet.

Vi ser även att du har:
• En universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Mycket goda språkkunskaper i engelska och svenska, i såväl tal och skrift
• God systemvana, med fördel inom IFS eller liknande
• Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Josefine Kindahl på mailadress josefine.kindahl@skill.se alt. 013-473 20 61

Låter det som något för dig? Väl mött med din ansökan!

Detta är ett konsultuppdrag på initialt sex månader med chanser till förlängning.

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET