Siemens i Finspång söker systemingenjörer omgående

Finspång
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 2 platser
IT
2018-04-10
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget


Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På SIT arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

dina arbetsuppgifter


Siemens söker nu förstärkning i form av tre (3) systemingenjörer! Som systemingenjör i den här rollen kommer du att ansvara för installations- och layoutfrågor i Siemens orderprojekt. Konkret handlar det om tekniska utredningar, ta fram ritningsunderlag med hjälp av 3D CAD-verktyget NX och göra tekniska specifikationer för upphandlingar av rör och/eller komponenter, plattformar, stålkonstruktioner och ha kontakter med underleverantörer etc.

Arbetet innebär också täta kontakter med delprojektledare, systemkonstruktörer, verkstad samt täta kontakter med inköp och underleverantörer.

Dina huvuduppgifter blir således:
• Tekniska utredningar/dimensioneringar inom ditt område (beräkningar, normfrågor etc.)
• Upprätta tekniska inköpsspecifikationer och stödja inköp under upphandlingsfasen
• Skapa/uppdatera relevant dokumentation samt distribuera internt vid rätt tidpunkt
• Stödja montage- och driftsättningspersonal
• Granska teknisk dokumentation inom ditt teknikområde
• Upprätta säljunderlag
• Hålla dig uppdaterad och informera medarbetare om tekniska framsteg inom ditt område

Utöver detta kan man även bli inblandad att ta fram WoW i NX

din profil


Vi ser att du som söker har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Data/IT och för att vara aktuell i den här processen ser vi att du har 2 till 5 års relevant erfarenhet inom arbetsområdet. Det är mycket meriterande om du tidigare har jobbat med liknande uppgifter i större organisationer. Som systemingenjör fokuserar du på att analysera, utveckla, testa och implementera såväl processer, teknologi som system. Du ska ha god analysförmåga samt sedan tidigare besitta de begreppsmässiga färdigheter som behövs för att lösa de givna uppgifterna och dessa uppgifter kan skilja sig i både storlek och natur.

ansökningsförfarande


Initialt börjar denna anställning som ett konsultuppdrag via oss på SKILL men det finns goda möjligheter att senare gå över till kund. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via vår hemsida, skill.se Din ansökan består av ditt CV och ett personligt brev. Urvalet sker löpande så vänta inte med att söka!

Har du frågor om tjänsten eller vill veta mer om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Fredrik Löfgren, fredrik.lofgren@skill.se eller 011-19 94 73

om oss


Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET