Siemens söker styrsystemskonstruktör

Finspång
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 1 plats
IT
2018-04-10
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget


Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På SIT arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

dina arbetsuppgifter


Just nu söker vi på SKILL efter en person kan förstärka den grupp på Siemens teknikkontor för service som ansvarar för leverans av styrsystem i moderniserings- och uppgraderingsprojekt för gasturbiner. Gruppen arbetar med hela Siemens flotta av gasturbiner och ångturbiner och de utför moderniserings- och uppgraderingsprojekt av hela eller delar av maskinernas styrsystem! Gruppen levererar SIMATIC PCS7 system, SPPA-T3000 system och en viss del ABB system.

Som styrsystemskonstruktör kommer dina främsta arbetsuppgifter att vara:
• Styrsystemskonstruktion för gasturbiner
• Provning av styrsystem
• Driftsättning av styrsystem
• Styrsystemskonstruktion i service utvecklingsprojekt

din profil


Vad kräver vi av dig som söker?
• Vi ser att du har en teknisk högskoleutbildning inom relevant område
• Du ska ha erfarenhet av gasturbindriftsättning och/eller styrsystemskonstruktion
• Du ska ha jobbat med SIMATIC PCS7
• Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
• Som person ska du vara strukturerad, driftig och målinriktad.

Och erfarenhet av SGT600 ses som meriterande

För att trivas i rollen tror vi att du är en självgående och flexibel person med ett stort tekniskt intresse. Vi ser att du har några års erfarenhet inom arbetsområdet och är en ansvarstagande och kommunikativ person som trivs med att arbeta i team. Du kommer ha mycket kontakt med andra så du ser samarbete och kunskapsutbyte med dina kollegor som en självklarhet.

ansökningsförfarande


Initialt är detta ett konsultuppdrag via oss på SKILL men det finns goda möjligheter att senare gå över till kund. Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryterare Fredrik Löfgren på 011-19 94 73 eller fredrik.lofgren@skill.se

Väl mött med din ansökan!

om oss


Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET