Civilingenjör med kunskaper inom termodynamik sökes till Siemens!

Finspång
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 1 plats
Teknik
2018-04-16
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget


Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På SIT arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

dina arbetsuppgifter


Vi söker 1 person till Siemens avdelning Prestanda gasturbiner som ansvarar för analys och modellering av den dynamiska och statiska prestandan i Siemens gasturbiner.

Avdelningen Prestanda gasturbiner ingår också i Siemens globala forsknings- och utvecklingskontor för gasturbin och agerar där som företagets centrala resurs för beräkning av prestanda på gasturbiner. Avdelningen ansvarar som sagt för analys och modellering av dynamisk och statisk prestanda hos Siemens gasturbiner. De är även kompetenscenter för studier av nya cykler.

Prestanda gasturbiner behöver nu förstärkning i form av en termodynamiker inom det här område och såväl erfarna eller nya hungriga civilingenjörer är av intresse då avdelningens uppdrag är av olika karaktär och djup.

I den här rollen kommer dina arbetsuppgifter att vara:
- Utvärdera och rapportera prestandaprov i testrigg och på site
- Stötta försäljning med prestandaberäkningar utanför standard
- Utföra testning av nya modeller och eventuella nya funktioner i beräkningsprogram inför utskick
- Framtagning av prestandarelaterade säljdokument, såväl standard som orderspecifika
- Sammanställa provresultat och analysera bakomliggande orsaker

Svårighetsgraden i ovanstående uppdrag kan i viss mån anpassas efter kompetens.

din profil


För att vara aktuell för tjänsten har du erforderlig kompetens inom termodynamik och klassisk gasturbinteori företrädesvis från en civilingenjörsutbildning i maskinteknik, energiteknik eller motsvarande. Genom din utbildning du har skaffat dig god kunskap om termodynamik och klassisk gasturbinteori samt även hur en gasturbin övergripande fungerar. Tidigare arbetslivserfarenhet inom termodynamik eller prestandaberäkning är givetvis meriterande men inte ett krav.

Du är självgående och flexibel som person och har ett stort tekniskt intresse. När du arbetar har du lätt att se förbättringsmöjligheter och är noggrann och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Det är av stor vikt att du hanterar rollen som lagspelare väl då du kommer samarbeta med andra och du kommer ha en roll som support till site och därigenom jobba med många olika funktioner. Du är alltså pedagogisk och har en god kommunikationsförmåga och kommunicerar du obehindrat på såväl svenska som engelska.

ansökningsförfarande


Initialt kommer du att bli anställd hos oss på Skill och i framtiden finns mycket goda möjligheter för en anställning på Siemens. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via vår hemsida, skill.se Din ansökan består av ditt CV och ett personligt brev. Urvalet sker löpande så vänta inte med att söka!

Har du frågor om tjänsten eller vill veta mer om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Fredrik Löfgren, fredrik.lofgren@skill.se eller 011-19 94 73

om oss


Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET