Produktionsstyrare

Vi söker produktionsstyrare till Saab, är du den vi letar efter?

Linköping
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 2 platser
Produktion
2018-05-02
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen Produktionsplanering tillhör området Production Management Office inom Aeronautics Produktionsavdelning. Sektionen ansvarar för planering inom samtliga verkstäder, behovsdrivning av material i projektfas samt säkerställa materialförsörjningen inom produktion. Det innebär att balansera kapacitet och beläggning, upprätta konsekvensanalyser/införandeplaner samt kommunicera materialläget och leveransbesked till den interna kunden. Sektionen ansvarar även för att analysera och initiera åtgärder vid materialbrister.

Produktionsplaneringen söker nu två produktionsplanerare för att förstärka teamet. Det är en sektion med bra sammanhållning och engagemang som lägger stor vikt vid delaktighet och eget ansvar.

dina arbetsuppgifter

Som produktionsplanerare ska du planera och optimera flödet, med fokus på aspekter ledtid, kostnad och beläggning, för tidshorisont upp till ett år. En del av produktionsplaneringsarbetet är bland annat att följa upp och förmedla produktionsläget så att rätt prioriteringar kan ske i produktionen.

Produktionsplaneraren ansvarar för planeringen av verkstadsavsnittets hela produktionsförmåga. För detta krävs en mycket god planeringskompetens och erfarenhet, en lösningsorienterad inställning samt en god förståelse av verksamheten. Samtidigt som vikten av analytisk förmåga är stor, så krävs ett nära samarbete med verkstadschefer, produktionsledare och övrig verksamhet. Därför är det viktigt att du även är en kommunikativ och social person.

Kompetens och kunskap att vidareutveckla våra arbetssätt i existerande systemstöd, affärssystem och planeringsverktyg är ett plus.

din profil

Vi söker dig som har en teknisk eller ekonomisk utbildning på högskolenivå med teoretiska kunskaper inom logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet.God samarbetsförmåga och hög kommunikativ kompetens ser vi som stora framgångsfaktorer.

I rollen ingår många kontaktytor och där kommer din samarbetsförmåga och din höga kommunikativa kompetens väl till pass.
Du är en handlingskraftig person som tar egna initiativ. Du är en lagspelare som kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är drivande i utveckling av arbetsmetoder, tycker om att ta eget ansvar och kan hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Vi ser gärna att du har:
- en god analytisk förmåga
- goda kunskaper i Officepaketet
- erfarenhet av att arbeta i affärssystem, IFS/ERP är meriterande
- några års arbetslivserfarenhet
- goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Stor hänsyn kommer att tas till dina personliga egenskaper och erfarenheter.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Det ställs även krav på svenskt medborgarskap.

ansökningsförfarande

Urval till denna tjänst sker löpande så vänta inte med din ansökan utan sök tjänsten redan idag. Motivera gärna så utförligt som möjligt i din ansökan varför just du skulle passa för tjänsten. Du ansöker via vår hemsida www.skill.se Vid eventuella frågor kring tjänsten var vänlig och kontakta ansvarig rekryterare Susanne Öman på följande kontaktuppgifter: susanne.oman@skill.se alt. 013-32 94 08.

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET