Är du tekniskt intresserad och vill ha världens roligaste kollegor?


Vill du att dina dagar ska vara fyllda av en bra känsla, vill du ha roliga arbetskamrater och ett meningsfullt arbete? Då har vi jobbet för dig! Siemens söker nu efter en tekniskt intresserad och kunnig person som kommer vara en del av konstruktörsteamet för att leverera Gasturbiner i rätt tid och med rätt kvalitet! Vi har pratat med Robin som arbetar på avdelningen idag.

Robin, berätta lite om ditt jobb: – ”Här får man chans att arbeta med samtliga turbinmodeller som levereras från Finspång. Uppgifterna är varierande och jag har själv chans att påverka mitt arbete och min egen utveckling. Som ny medarbetare i den här rollen ser vi att du har en teknisk universitetsbildning eller motsvarande i grunden men sen hos oss kommer man få ett bra introduktionspaket med utsedd handledare kombinerat med learning-by-doing. Det roligaste med det här jobbet, förutom arbetsuppgifterna, är faktiskt kollegorna och dessutom har jag världens bästa chef.”

Så vad gör du egentligen om dagarna?
-”Vår avdelning ansvarar för att skapa och underhålla ritning- samt beställningsunderlag som används i orderprojekt. Mina ansvarsområden är att ha tekniskt ansvar, med inriktning på den databaserade mjukvaran Comos som vi jobbar i och som används som konstruktionsverktyg. Jag har även ansvar för att hålla budget från orderstart till det att projektet har blivit överlämnat till kund. I den här rollen har jag tät kontakt med projektledare, inköpare, konstruktörer, sitepersonal och ansvariga personer för Comos”.

Kan du berätta lite kort om COMOS?
-”Comos är Siemens mjukvarulösning som ger fullständig integrering av konstruktion mellan teknikdiscipliner och det möjliggör effektiva arbetsflöden med högre produktivitet och bättre kvalitet. Det är ett databasbaserat program med ett bibliotek av parter som används och justeras vid behov i varje projekt.”

Okej, vem är det ni letar efter?
-”Vi behöver framförallt stärka upp gruppen med någon som vill fördjupa sig inom Comosverktyget och vi letar främst efter en person som har ett stort dataintresse och som tycker att teknik är roligt. För att lyckas i den här rollen tror vi att man har en bakgrund som högskoleingenjör men vi är även nyfikna på mer juniora profiler. Vi letar efter någon som är i början av sin karriär och som vill utvecklas med oss på Siemens. Man kommer att trivas hos oss om man är en driven person med framåtanda och som vågar tänka i nya banor. Eftersom vi är en social grupp med högt i tak så tror jag att detta är viktiga faktorer för att man ska trivas”.

Finspång
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 1 plats
Teknik
2018-05-16
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

ansökningsförfarande


Initialt kommer du att bli anställd hos oss på Skill och i framtiden finns mycket goda möjligheter för en anställning på Siemens. Rekryteringen sker löpande så sök tjänsten redan idag via Skills hemsida www.skill.se . Vid eventuella frågor eller funderingar, kontakta ansvarig rekryterare Fredrik Löfgren 011-19 94 73 eller fredrik.lofgren@skill.se

Välkommen med din ansökan!

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET