Siemens söker en databaskoordinator

Är du gymnasie- eller högskoleingenjör? Är du som person drivande och har lätt för att ta initiativ? Vill du jobba för ett av Östergötlands största och mest spännande företag? Då kanske tjänsten som databaskoordinator på Siemens är något för dig!

Finspång
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 1 plats
Teknik
2018-05-07
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På SIT arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att koordinera alla aktiviterer kring SEMI-databasen och ansvara för att berörda personer får kunskap om vad som gäller, både intern personal och underleverantörer. Du kommer även praktiskt hantera berörda databaser och listor.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Se till att alla konstruktörer förstår hur de blir berörda av SEMI-databasen
- Informera alla berörda underleverantörer om SEMI
- Samla in uppgifter från Siemens underleverantörer genom direktkontakt med respektive leverantör och mata in dessa uppgifter i ett system för alla berörda komponenter
- Ladda upp komponentinformation i SEMI-databasen för komponenter som inte finns där
- Sammanställa SEMI-lista mot kund

Arbetet är självständigt men innebär samtidigt täta kontakter med Siemens delprojektledare, konstruktörer, inköpare och underleverantörer.

För denna tjänst blir du anställd hos oss på Skill och jobbar som konsult på Siemens.

din profil

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller en erfaren gymnasieingenjör. Du har lätt för att ta initiativ, vågar tänka i nya banor och gillar att ha många bollar i luften. Då arbetet kräver en stor förmåga att hålla ordning och reda på all data som ska hanteras bör du även vara strukturerad i ditt arbetssätt. Tjänsten kräver även att du kan föra dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

ansökningsförfarande

Urval sker löpande så skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev på skill.se så snart som möjligt, dock senast 31 maj 2018.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Christian Andersson-Gran på 011-199469 eller christian.andersson-gran@skill.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET