Är du Siemens nya utvecklingsingenjör?


Vill du utgöra en viktig del i arbetet med modernisering och uppgradering av Siemens gasturbiner? Sök då tjänsten som utvecklingsingenjör!

Finspång
Heltid
Bemanning - Tjänstemän, 1 plats
Teknik
2018-05-13
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget


Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På SIT arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

dina arbetsuppgifter


Som utvecklingsingenjör på Siemens kommer du huvudsakligen jobba med att utveckla produkter för Siemens eftermarknad. Du arbetar inom områden som mekaniska modifieringar och uppgraderingar för Siemens gasturbiner men uppgifter som minskade utsläpp, ökad effekt och effektivitet eller för att göra maskinerna mer tillförlitliga.

- utveckla nya produkter för servicemarknaden baserat på förstudier eller på förbättringar på nya turbiner
- hitta begränsningar i existerande system vid t.ex. prestandauppdatering samt ta fram åtgärder för detta
- att säkerställa att alla tekniska områden är i linje med leveransomfånget (gasturbin, hjälpmedel, styrsystem, prestanda etc.).
- ta fram alternativlösningar för gamla komponenter och system
- ta fram installationsunderlag för ny utrustning i gamla maskiner (artiklar, instruktioner, verktyg etc.)
- delta i utvecklingsprojekt och genomföra förstudier
- stötta applikationsingenjörer med tekniska förtydliganden i leveransprojekt
- lösa felrapporter

För denna tjänst blir du anställd hos oss på Skill och kommer jobba som konsult på Siemens.

din profil


Vi söker dig med en kandidat- eller masterexamen inom maskinteknik eller motsvarande område. Du har ett stort teknikintresse och en vilja att ständigt lära dig mer. Vidare beskrivs du som en problemlösare och räds därför inte utmaningar i arbetet utan är den som är drivande i svåra situationer. Kunskap inom gasturbiner är en stor fördel men inget krav. I rollen krävs att du är en god kommunikatör och att du kan föra dig väl i engelska både i tal och skrift. Du ska även vara en strukturerad person när det kommer till arbetssätt och du har mycket god planeringsförmåga där du arbetar proaktivt och tycker om utmaningar i nya projekt.

ansökningsförfarande


Låter det som något för dig? Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Fredrik Löfgren på 011-19 94 73 eller fredrik.lofgren@skill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

om oss


Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET