Beräkningsingenjör till Väderstad AB

Världsledande produkter och utnämnd till en av Sveriges bästa arbetsgivare = Väderstad AB. Framgångsresan fortsätter och nu ska det förstärkas med en beräkningsingenjör. Ta möjligheten att arbeta med hela kedjan, från idé till färdig produkt.

Mjölby
Heltid
Rekrytering, 1 plats
Teknik
2018-09-10
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Väderstads lantbruksmaskiner och metoder har en lång tradition av att vara i framkant vad gäller kvalitet, design och effektivitet. Företaget har ofta varit epokgörande när det gäller innovation och nya koncept. Väderstad finns representerat i 40 länder och är en leverantör till nytta för bönder, medarbetare, samhälle och ägare. Väderstad AB ingår i Väderstad Holding AB som ägs av familjen Stark. Huvudkontoret med R&D och produktion ligger i Väderstad, Sverige. Företaget är expansivt, Väderstad Gruppen har cirka 1200 medarbetare och omsatte 2,4 miljarder kronor år 2017

Att ständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i företaget. Det märks i Väderstads eget växthus - den high-tech-präglade utvecklingsavdelningen. Här får idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept. Här kan minsta lilla skiss på en papperslapp ta konkret form i CAD-system och prövas i simuleringsprogram för att kanske bli en ny Väderstad-succé. Avdelningen för provning och hållfasthetsberäkning består av ca 30 medarbetare, varav sex stycken beräkningsingenjörer, där samtliga har en stark och positiv framåtanda.

dina arbetsuppgifter

Som beräkningsingenjör på Väderstad är du med i en projektgrupp och ansvarar för att produktens krav uppfylls hållfasthetsmässigt. Till hjälp finns en provningsgrupp som ser till att data från lastmätningar, utmattningsprovning etc. hämtas in och blir en del av underlaget. I din roll är du med från början i konceptutvecklingsfasen och arbetar med hela kedjan. Ett axplock av dina arbetsuppgifter:

• Genomföra statiska och dynamiska beräkningar
• Genomföra livslängdsanalyser
• Genomföra lastutvärdering
• Utforma provupplägg, t.ex. utmattningsprovning samt utvärdering
• Ge stöd, handledning och rekommendera tekniska lösningar åt konstruktörer

Beräkningsgruppen på Väderstad arbetar med konceptutveckling, nyutveckling och vård av befintliga produkter. Du blir del av en grupp som ligger i absoluta framkant gällande beräkningar av svetsade konstruktioner, som själva alltid strävar efter förbättring men också samarbetar med universitet och forskare för kunskapsutbyte. Att mixa teori med praktik är en förutsättning för det framgångsrika arbete som bedrivs.

din profil

Vi söker dig som har relevant utbildningsbakgrund och flera års erfarenhet inom beräkning där du erhållit goda kunskaper inom mekanik samt hållfasthetslära. Som person förutsätter vi att du är driven, samarbetsvillig och gillar problemlösning. Eftersom du arbetar tätt ihop med dina kollegor är det till fördel om du är kommunikativ och uppskattar kunskapsdelning.

Det är extra positivt om du har:
• Arbetat med livslängdsanalyser av svetsade konstruktioner
• Kunskap inom tidssignaler, Designlife eller optimering
• Arbetat med Abaqus eller Creo/Simulate
• Ett praktiskt handlag och erfarenhet av konstruktionsarbete eller lantbruksmaskiner

ansökningsförfarande

Har du frågor kring tjänsten tveka inte att ta kontakt med ansvariga rekryteringskonsulter Pontus Lundquist på pontus.lundquist@skill.se alt. 013-32 94 15 eller Rasmus Johansson på rasmus.johansson@skill.se alt. 013- 32 94 13. Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

ANSÖK TILL JOBBET