Projektledare/Förvaltningsledare- Östgötatrafiken

Vi vill att kollektivtrafiken ska vara smidig - så smidig att bilen får stanna hemma och att fler väljer ett klimatsmart resande. Men vi vet att vi har lite att jobba på, och betallösningen är en av våra största och viktigaste utmaningar framöver. Därför söker vi nu en erfaren projektledare/förvaltningsledare som bland annat kan leda processen mot framtidens smartaste betalningslösningar för kollektivtrafik och förenkla resande för hundratusentals kunder.

Linköping
Heltid
Rekrytering, 1 plats
IT
2018-08-16
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

dina arbetsuppgifter

Det kommer att hända mycket spännande på Östgötatrafiken framöver som ska bidra till att förenkla resande våra kunder. Ditt första uppdrag blir ett mycket viktigt och affärskritiskt projekt, där du i samverkan med Skånetrafiken och Blekingetrafiken leder och driver arbetet med att ta fram och implementera nya sätt att köpa och betala för resor i kollektivtrafiken. Visst vore det exempelvis smidigt med ID-baserat resande där du inte behöver ha köpt en biljett i förväg?

Parallellt med utvecklingen och införandet av det nya ska de befintliga systemen skötas om och synkroniseras med det nya, för att skapa en så smidig övergång som möjligt. I ditt uppdrag kommer ansvaret för att leda förvaltningen av de befintliga systemen att ingå.

Du kommer också att företräda Östgötatrafiken i externa forum med koppling till kollektivtrafiken, där utvecklingsbehov och standardiseringsprojekt bedrivs på nationell nivå.

Som förvaltningsledare leder och driver du vidareutveckling och förvaltning av både processer och systemstöd som rör försäljning och betalning av biljetter ur verksamhetsperspektivet. Du leder arbetet med kundens ögon på resultatet, i nära samverkan med teknikavdelningen. Till ditt stöd finns specialister på olika delar av försäljningssystemet.

Du kommer att ingå i Marknadsavdelningen, som har 11 medarbetare. Du kommer att arbeta i ett nära samarbete med våra systemleverantörer och vår teknikavdelning.

din profil

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, t ex högskoleingenjör/högskoleekonom. Du är en kvalificerad projektledare med dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt ha lett större projekt som utgår från verksamhetsnytta kombinerad med starkt IT-fokus med flera externa parter, gärna med fokus på försäljning. Du är van att ha det ekonomiska ansvaret, leda andra och har en god teknisk förståelse för hur system fungerar tillsammans och hur de bästa sätt utformas utifrån verksamhetens behov.

Du jobbar strukturerat och processtyrt utan att tappa fokus på helheten och målet. Du har kunskap i en eller flera projektstyrningsmodeller, har du erfarenhet av PM3 är det meriterande.

För att lyckas i rollen bör du vara nyfiken och ha en vana att sätta dig in i IT-lösningar, kunna förstå samband och ha en god helhetssyn.

ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Östgötatrafiken med Skill, tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att söka redan idag. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se
Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Pehr Petersson, 013-473 20 65 alt. pehr.petersson@skill.se

om oss

Vi jobbar varje dag med att utveckla en hållbar modern och tillgänglig kollektivtrafik för våra kunder. Det betyder att din insats gör skillnad. De digitala tjänsterna inom vårt område utvecklas snabbt och tekniken är spännande och avancerad. Vi erbjuder dig en intressant roll i kärnan av Östgötatrafikens verksamhet med trevliga kollegor och en trivsam arbetsplats på vårt huvudkontor, centralt beläget på Kungsgatan i Linköping.

ANSÖK TILL JOBBET