Nyexad ingenjör till världsledande Toyota

Ta chansen att bli en del i ett företag som jobbar i en snabbt avancerande bransch hos ett företag det går riktigt bra för. Toyota Material Handling söker nu en högskole- eller civilingenjör som vill utveckla drivsystemet i deras materialhanteringslösningar. Vill du utveckla produkter från koncept till produktion och arbeta riktigt nära tekniken kan detta vara tjänsten för dig.

Mjölby
Heltid
Rekrytering, 1 plats
Teknik
2018-08-16
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Toyota Material Handling utvecklar truckar och materialhanteringslösningar i världsklass och är i dagsläget världsledande inom området. Det händer mycket hos dem och inom branschen - automatiserade lösningar, uppkopplade truckar och nya produktmarknader. Företagets produktion ökar för varje år och deras produktutvecklingsavdelning söker nu en medarbetare till teamet för utveckling av drivsystem. Toyota Material Handling har sin produktutveckling och produktion i Mjölby, 25 minuter utanför Linköping. På företaget arbetar närmare 2300 personer, varav 220 av dessa arbetar inom produktutveckling. Toyota Material Handlings framtidsvision och projekt de arbetar med kan du se i följande video
https://www.youtube.com/watch?v=xignQyEk4iE

dina arbetsuppgifter

Gruppen för drivlina, hydraulik och simulering består idag av 15  medarbetare. På Toyotas utvecklingsavdelning arbetar de med moderna arbetsmetoder och tvärfunktionella team. Du kommer ingå i ett av dessa team där du kommer ha ansvar för drivlinan (elmotorer, motorstyrningar, bromsar mm) i den produkt ert team ska utveckla. Tillsammans med teamet arbetar ni med att driva utvecklingsprojektet från ax till limpa, du kommer ha möjlighet att följa hela utvecklingskedjan.

Exempel på arbetsuppgifter som du kommer stöta på i din vardag:
·         Framtagning av kravspecifikation på komponenter och system
·         Kontakt med underleverantörer
·         Utvärdering och jämförande provning av komponenter
·         Modellering och dimensionering av elmotorer  och andra komponenter i drivsystemet
·         Provmontering, testning och verifiering av prototyper i labb 
·         Felsökning och grundorsaksanalyser
·         Intern kontakt inom företaget med kvalité, inköp samt produktion

För att du ska få de bästa möjligheterna att komma in i arbetet så erbjuder Toyota ett introduktionsprogram för alla sina nyanställda vid utvecklingsavdelningen. I denna introduktion ingår allt från kurser i CATIA, TPS (Toyota Production System), en presentation av utvecklingsavdelningens olika grupper och funktioner, och mycket mer.

På Toyotas utvecklingsavdelning råder det ett öppet och trevligt klimat. På fikarasterna märks det tydliga teknikintresse som många i arbetsgruppen har och teknik är något som ofta diskuteras under fikarasterna. Det finns en god sammanhållning i gruppen och aktiviteter planeras även utanför arbetet.

Toyota Material Handling är övertygade om arbete och fritid går att kombinera på ett hållbart sätt. Företaget erbjuder exempelvis möjlighet till träningspass på lunchen (Tabata, Box, Core, Yoga, Löpteknik m.m), extra förmåner vid föräldraledighet enligt kollektivavtal samt stor möjlighet att planera sina dagar. De tycker också det är viktigt med fortsatt utveckling och ger därför möjlighet till flertalet utbildningar samt öppningar för att på sikt ta sig vidare inom företaget.

din profil

Som person har du lätt att samarbeta och du bidrar med energi och driv till arbetsplatsen. Du har en vilja att lära dig nytt och komma framåt i ditt arbete. Du har ett genuint teknikintresse och lockas av att arbeta för ett teknikintensivt bolag som hela tiden utvecklas.

Vidare ser vi att du har:
·         En examen som högskole- eller civilingenjör
·         Ett intresse att lära dig mer om elmotorer, elektriska ställdon och liknande komponenter
·         Vana av arbete i MATLAB/Simulink och andra liknande program
·         Förmåga att på ett enkelt sätt kommunicera tekniska lösningar och resonemang
·         Kunskaper inom CAD
·  God engelska och svenska i tal och skrift 

ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Toyota Material Handling med Skill. Skill ansvarar för rekryteringsprocessen men anställningen kommer bli hos Toyota Material Handling.

Vi rekryterar löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor vänligen ansvarig rekryterare på Skill, Katrin Wallin 013-473 20 62, katrin.wallin@skill.se

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET