Delprojektledare till Saab

Vill du arbeta som delprojektledare och har kunskap och intresse för produktionsteknik och produktionsprocesser? Skulle du beskriva dig som en kreativ och kommunikativ person som dessutom besitter ledaregenskaper? Då kan du vara personen vi letar efter! För Saabs räkning söker vi nu en delprojektledare!

Järfälla
Heltid
Uthyrning, 1 plats
Inköp
2018-09-10
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

dina arbetsuppgifter

Som delprojektledare tar du emot uppdrag från kundprojektledaren. Större projekt delas upp mellan delprojektledaren och en planör. Du har ena foten i kundprojektet och kommunicerar med konstruktion, både hårdvara och mjukvara samt integration.

Det är upp till dig som delprojektledare att kommunicera när underlag behövs för produktion och när produktion kan leverera. Du kommer även föra produktions talan gentemot andra intressenter (konstruktion, integration, inköp osv). Delprojektledaren har ett nära samarbete med planören som tillsammans ser till att takten hålls inom produktion.

Du kommer att rapportera till chefen för Project & Planning samt kundprojektledaren.

din profil

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har;

- God förståelse kring hårdvara samt kunskap och intresse för produktionsteknik och produktionsprocesser, dvs. utveckling, konstruktion, integration, produktion osv.

- Teamledarerfarenhet eller motsvarande då projektkontoret har ambition att gå mot en mer teambaserad metodik.

- Erfarenhet eller intresse för kalkylering.

Vidare ser vi gärna att du är väldigt strukturerad och ordningsam, du håller koll på flera saker samtidigt och gillar ordning och reda. Du är även kommunikativ och kan kommunicera effektivt med olika parter och är rak och tydlig i din kommunikation. Du är kreativ och tänker utanför boxen för att effektivisera, men tar dock inte genvägar genom att hoppa över delar i processen. Du har hög integritet då du måste orka med att stå sist i kedjan och ha mycket krav på dig. Du vågar ställa krav och vågar säga emot när kraven är orimliga.

Personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är analytisk förmåga samt kritiskt och kreativt tänkande. Vidare utmanas du i samarbetet med personal både inom den egna arbetsgruppen såväl som andra avdelningar samt med interna/externa kunder och underleverantörer.

Vi tror att du är civil- eller högskoleingenjör med produktionsinriktning eller motsvarande och är flytande i både svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från tidigare planeringsverksamhet är meriterande.

Då arbetet innebär försvarssekretess är svenskt medborgarskap ett krav.

ansökningsförfarande

Tjänsten är ett konsultuppdrag med start snarast. Uppdraget sträcker sig 6 månader med god chans till förlängning eller övertagande från Saab. Arbetstiderna är under dagtid.

Urvalet sker löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan i form av både CV och personligt brev på www.skill.se redan idag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryterare Elin Östlund, elin.ostlund@skill.se.

Väl mött med din ansökan!

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

ANSÖK TILL JOBBET