Var med och bygg en bättre värld med oss! Midsummer söker en erfaren Elingenjör

Järfälla
2017-11-06
Industri/Tillverkning
Rekrytering, 1 plats
Heltid

Om företaget

Midsummer är ett ungt, snabbt växande företag i den expansiva solcellsbranschen. De utmanar den konventionella industrin med nytänkande lösningar genom att bygga specialdesignade, kompakta maskiner för tillverkning av flexibla tunnfilmssolceller. Den unika processen som säljs tillsammans med maskinerna möjliggör småskalig tillverkning av lätta flexibla solceller, som kan användas på t ex membrantak och fordon där låg vikt och tålighet är nödvändiga egenskaper. Maskinerna är extremt väl lämpade för kontinuerlig processutveckling, vilket bidrar till snabb utveckling och ständigt ökande verkningsgrad på solcellerna. Midsummer ser till att ligga i teknikens framkant genom att kontinuerligt driva forsknings- och utvecklingsprojekt, både tillsammans med andra aktörer och internt. Det kan handla om att t ex förbättra materialkvalitet och cellstruktur i den befintliga processen, ta fram nya alternativa material eller metoder, utveckla innovativa mekaniska lösningar, eller att sätta upp referensanläggningar för utvärdering av företagets produkter. De är idag ca 45 anställda och säljer allt på export.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som Elingenjör är bred och varierande! I huvudsak består arbetet av elskåpsbyggnation, kabeldragning och felsökning. Viss elinstallation kan även förekomma. Det finns även stora möjligheter för resor då viss del av arbetet sker i Kina där maskinen installeras och driftsätts.

Din profil

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har; - en elteknisk utbildning - några års erfarenhet från yrket - erfarenhet från maskinbyggnation och elskåpsbyggnation - kompetens att kunna tyda kretsscheman - goda kunskaper i svenska och engelska Erfarenhet av e-plan elritningsprogram är meriterande. Som person är du nyfiken, initiativrik, driftig och positiv. Vidare är du noggrann och flexibel. Midsummer är ett företag med anställda från många olika kulturer och hörn av världen, vi förutsätter att du ser detta som berikande och trivs med att arbeta i ett internationellt team.

Ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Rebecca Ring, rebecca.ring@skill.se. Väl mött med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.