Vi söker dig som är nyexad och vill jobba med HMI i Gripen E!

Linköping
2018-07-05
IT
Uthyrning, 5 platser
Heltid

Om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling. Just nu befinner sig Saab i en expansiv fas och söker medarbetare som kan vara med och utveckla framtiden tillsammans med oss. På utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Aeronautics arbetar man med hela systemutvecklingskedjan, från hårdvara till mjukvara och från taktiska och tekniska stödsystem till flygande system. Man arbetar och löser uppgifter tillsammans i agila team med många kontaktytor internt på Saab.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att bli en del av HMI-avdelningen där ni jobbar med hela systemet, allt från display ner till hårdvara där du har möjlighet att gå in i den del du brinner allra mest för, oavsett om det så är nära hårdvaran som möjligt eller högre upp i mjukvaran. Som mjukvaruutvecklare kommer du in ett härligt team med öppet klimat och högt i tak. Här ges goda möjligheter att påverka arbetssättet så att det passar just dig och ditt team bäst. Exempelvis kan ni arbeta enligt Scrum, Kanban eller varför inte parprogrammera? Då du kommer att arbeta med att utveckla säkerhetskritisk mjukvara är god dokumentation och struktur en viktig och naturlig del i utvecklingsarbetet. På HMI-avdelningen läggs även stort fokus på mjuka värden vilket innebär att du som junior mjukvaruutvecklare på Saab kommer att erbjudas en gedigen introduktion i form av kurser och utbildningar under din första tid på Saab. Även andra aktiviteter som interna nätverk och föreläsningar med spännande personer är vanligt förekommande inslag i vardagen.

Din profil

Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning som har viss programmeringsvana, gärna med C/C++, men framförallt ett stort intresse för programmering och en god systemförståelse. Du triggas av problemlösning och att få vara med och utveckla ett helt system, från början till slut. Om du gillar att arbeta i högt tempo och trivs med att arbeta tillsammans med andra i kombination med mycket eget ansvar finns här goda möjligheter att utvecklas tillsammans med Saab och att vara med och påverka teknikutvecklingen. Gällande personliga egenskaper tror vi att du: - Är prestigelös och ansvarstagande - Är nyfiken på komplexa tekniska lösningar - Tar initiativ och involverar kollegor i arbetet

Ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Uppdraget är en hyrrekrytering som inleds med sex månaders konsultuppdrag med möjlighet till anställning på Saab. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att söka. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare: Ida Thidblom, 013-32 94 16 alternativt ida.thidblom@skill.se

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering, Bemanning och Omställning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.