Utvecklingsingenjör till spännande tjänst hos Hydro!

Finspång
2018-05-13
Teknik
Rekrytering, 1 plats
Heltid

Om företaget

Hydro är en global leverantör av aluminiumoxid, aluminium och aluminiumbaserade produkter. Vi har ca 35 000 anställda i mer än 40 länder, och vårt huvudkontor finns i Oslo. Affärsområdet Extruded Solutions levererar aluminiumprofiler och profilbaserade lösningar till applikationer från fönster och dörrar till bilar och kryssningsfartyg. Innovation & Technology - I&T är Extruded Solutions forskningsorganisation. Vi arbetar med utveckling av material, tillverkningsprocesser och produktutformning. Vi har cirka 90 högutbildade och erfarna medarbetare över hela världen inklusive fysiker, metallurger, kemister, metallografer, mekaniska ingenjörer och tekniker, alla specialister inom aluminium. Via hemsidan www.hydro.com hittar du mer info om Hydro.

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör hos Hydro kommer du främst att arbeta med utveckling och support på verktygsstål, främst inom följande områden: • Varmarbetsstål och nitrering • Avancerade mikrostruktur-undersökningar av stål • Brottmekanismer och nötning • Interaktion mellan stål och aluminium Avancerade SEM-undersökningar av stål och aluminium är en viktig del av arbetet. För dig med rätt kompetens kommer det eventuellt ingå instrumentansvar för SEM.

Din profil

Till denna tjänst ser vi att du har en universitetsutbildning, minst civilingenjör, inom metallurgi och eller erfarenhet av forskningsarbete inom stål. Erfarenhet av arbete med SEM liksom ovanstående arbetsuppgifter är mycket meriterande. För att trivas och passa hos Hydro ser vi att du är noggrann, analytisk och flexibel. Du bör vara en självständig person men också trivas med att arbeta ihop med andra. Vi lägger stor vikt vid att du är servicemedveten och duktig på att samarbeta. Det är även viktigt att du tar ansvar för såväl planering som resultatet av ditt arbete.

Ansökningsförfarande

Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att söka! Rekryteringen sker via Skill. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Petra Pyk, petra.pyk@skill.se, 011- 19 94 66. Välkommen med din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten? Tala med Hans Ericsson (avdelningschef), eller Christer Jönsson (platschef), Britt Gustafsson (Unionen), Lina Nyblom (Akademikerklubben), 0122-17000.

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.