Skill
Logga in Skapa ett cv
Logga in på ditt Skillkonto

Muharrem Demirok blir ny VD för Skill

Under fredagen lämnar Muharrem Demirok sin position som kommunalråd och kliver in i rollen som VD på Skill. För en dag får Muharrem släppa betong och asfaltsfrågorna för att ägna sig åt rekrytering och undersökningar.

Det handlar om ett så kallat job swap, eller översatt jobbyte. Grundtanken, som är mer känd utomlands, går ut på att personer i nyckelpositioner prövar på andra uppdrag för att skaffa sig insikter och generera idéer.

Jobbytet görs med Lena Miranda, ägare och VD till företaget Skill. Förhoppningen är att jobbytet ska ge ökad insikt och kunskap om varandras arbetsplatser, roller och uppdrag. Muharrem Demirok, som varit engagerad i politiken sedan 2004, är sedan 2009 kommunalråd för Centerpartiet och del av partiets styrelse. Men karriären inleddes på Skill, där han för snart tio år sedan gjorde ett par undersökningsuppdrag i slutet av sina studier.

– Jag gjorde bland annat ett uppdrag för Länsstyrelsen, och skaffade mig på så vis kvalificerade meriter på väg ut i arbetslivet. Att få komma tillbaka till Skill tio år senare i rollen som VD ser jag som ett utmärkt tillfälle att få inblick i frågor som rör kompetensförsörjning och beslutsunderlag, vilket är Skills två huvudsakliga verksamhetsområden, säger Muharrem Demirok.

– Under min dag som kommunalråd insåg jag att vi har oerhört många gemensamma frågor som vi agerar på – fast från olika håll. Skills undersökningar ligger ofta till grund för beslut som tar i politiken, och kompetensförsörjning är en mycket aktuell fråga såväl kommunalt som regionalt och nationellt. Jag tror att Muharrem kommer få en hel det matnyttigt med sig från sin dag som VD för Skill.