Skill
Logga in Skapa ett cv
Logga in på ditt Skillkonto

Tjänsten går inte längre att söka

Forskning och teknikutveckling med fokus på mobiltelefonisystem

Arbetsgivare
FOI
Uppdragstyp
Rekrytering
Område
Teknik/data
Placering
Östergötlands län
Specialiteter
Programmerare C++ Utvecklare Mjukvaruutvecklare Systemutvecklare
Platser
1

Lockas du av utmaningen att arbeta för ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet? Med dina erfarenheter av utveckling och test inom mobiltelefoni kan du föra den tekniska utvecklingen framåt samtidigt som du faktiskt bidrar till att säkerställa svenska soldaters säkerhet.

FOI utvecklar telekrigssystem för spaning och störning mot en motståndares kommunikations- och radarsystem. En snabbt föränderlig värld kräver att dessa telekrigssystem utvecklas i minst samma takt som både civila och militära kommunikations- och radarsystem.

Din utmaning

Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta forskning och teknikutveckling av metoder och algoritmer i FOI:s telekrigsprojekt. Du använder dina kunskaper för att vidareutveckla och verifiera pejl- och störmetoder samt analysfunktioner. Din kunskap inom radionätstyrning kommer att kombineras med FOI:s kunskaper om militära kommunikationssystem.

Hos FOI ges du möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och FOI som organisation kan växa tillsammans.

Om dig

Du har troligen en utbildning motsvarande civilingenjör eller teknisk doktor med inriktning mot radiokommunikation, signalbehandling eller matematik samt några års erfarenhet inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utveckling eller test av basstationer och att du är kunnig inom minst ett av områdena GSM, WCDMA eller LTE med fokus på det fysiska lagret.

Du är drivande, självgående och har ett analytiskt tillvägagångssätt i ditt arbete. Problemområdena varierar och därför är nyfikenhet en viktig kvalifikation.

Erfarenhet av följande är meriterande:
-Militära radiosystem
-Telekrig mot radiosystem
-Mjukvaruutveckling, C/C++, VHDL
-Mikrovågsteknik och radioteknik
-Vågutbredning och antenner

För anställning hos FOI krävs svenskt medborgarskap.

Ort

Din arbetsplats är Linköping. I arbetet kan det förekomma en del resor inom Sverige och utomlands. 

Startdatum

Snarast eller enligt överenskommelse

Vid frågor eller ansökan kontakta:

Har du frågor gällande tjänsten kontakta då ansvarig rekryterare på Skill, Pehr Petersson: 0707-78 96 99, pehr.petersson@skill.se Du ansöker genom att logga in eller registrera CV och personligt brev på www.skill.se .

Urvalsprocess & sista ansökningsdatum

Sök tjänsten omgående då vi arbetar med löpande urval för aktuell tjänst vilket innebär att den kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan.