Skill
Logga in Skapa ett cv
Logga in på ditt Skillkonto

Tjänsten går inte längre att söka

Interactive Institute söker en programmerare med intresse för visualisering

Arbetsgivare
Interactive Institute
Uppdragstyp
Rekrytering
Område
Teknik/data
Placering
Östergötlands län
Platser
1

Vill du arbeta med det senaste inom visualisering och interaktionsdesign? Är du intresserad av att driva utvecklingen framåt och arbeta med projekt som Virtual Autopsy Table eller Urban Explorer? Vill du jobba på en arbetsplats med internationella samarbetspartners?

The Interactive Institute är ett experimentellt IT & designforskningsinstitut som utmanar traditionella perspektiv och tankesätt. Detta sker genom att kombinera konst, design samt ny teknik i utvecklings- och forskningsprojekt samt strategiska initiativ i samarbete med partners från akademi och näringsliv. Resultaten kommersialiseras genom såväl licensavtal som spin-off företag och visas på utställningar världen över.

I Norrköping finns Interactive Institutes forsknings- och utvecklingsavdelning, C-studio, som arbetar med innovativa utvecklingsprojekt där fokus ligger på visualisering och interaktionsdesign. C-studio är en del av Visualiseringscenter C i Norrköping och samarbetar idag med partners från vitt skilda områden, alltifrån science centers i Singapore till regionala aktörer som CMIV, Sectra och Siemens. C-studio som idag består av 8 personer vill nu utöka ett av utvecklingsteamen med en mångsidig utvecklare.

På C-Studio kommer du att få jobba med spetsiga forsknings- och utvecklingsprojekt som ofta får stor synlighet, några exempel på vad du kan komma att arbeta med är Virtual Autopsy Table som har fått stor internationell uppmärksamhet och Urban Explorer, ett projekt där framtidens visualiseringsverktyg för stadsplanering skapas.

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av områden som visualisering, datorgrafik och interaktionsdesign, om du har tidigare erfarenhet inom dessa områden är det meriterande. Då arbetet är väldigt omväxlande och ofta innebär att du arbetar med flera projekt samtidigt bör du vara flexibel och kreativ. Du som söker ska kunna arbeta såväl självständig som i grupp och kunna ta egna initiativ. Prestigelös, social och noggrann är andra egenskaper som vi tror att du besitter.

Du ska ha mycket goda kunskaper inom programmering, då främst inom C++, OpenGL och shaderprogrammering (GLSL). Du bör ha vana av olika operativsystem och utvecklingsmiljöer samt goda kunskaper inom visualisering och grafikprogrammering i allmänhet. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

C-studio värdesätter mångfald och strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning varför vi gärna ser kvinnliga sökande. Då vi jobbar med många partners internationellt finns möjligheter till arbetsresor utomlands.

Startdatum

Snarast möjligt men enligt överenskommelse.

Omfattning

Heltid

Ort

Norrköping

Anställningsform

Tillsvidareanställning som startar med 6 månaders provanställning.

Kontakt

Har du frågor angående tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryterare Anna Broeders 0707-889087, anna.broeders@skill.se eller kundansvarig Lena Miranda 0705-295645, lena.miranda@skill.se

Vi tillämpar fortlöpande urval så vi vill gärna ha din ansökan redan idag. Du söker tjänsten genom Skills hemsida www.skill.se
Välkommen med din ansökan!

Om Interactive Institute

Interactive Institute är ett experimentellt IT & designforskningsinstitut som utmanar traditionella perspektiv och tankesätt genom att kombinera konst, design och ny teknik i forskningsprojekt och strategiska initiativ i samarbete med partners från akademi och näringsliv. Huvudkontoret ligger i Kista utanför Stockholm, och verksamhet bedrivs även i Göteborg, Eskilstuna, Norrköping, Umeå och Piteå. Interactive Institute har 55 anställda.

www.tii.se

Om Visualiseringscenter C

Visualiseringscenter C är ett upplevelse- och kunskapscenter och en publik mötesplats med utställningar, en domteater, VR-arena, konferenslokaler, biografsalonger, medialabb, forskningslokaler, restaurang och butik. Visualiseringscenter C har som mål att exponera och sprida kunskap om samtida visualiseringsforskning, med utgångspunkt i den forskning av världsklass som bedrivs vid Linköpings universitet, Campus Norrköping. Centret, som ligger mitt i det unika industrilandskapet i centrala Norrköping, är ett resultat av ett nära samarbete mellan Norrköpings kommun, Linköpings universitet, Norrköping Science Park och Interactive Institute.

www.visualiseringscenter.se