Skill
Logga in Skapa ett cv
Logga in på ditt Skillkonto

Tjänsten går inte längre att söka

Nyexad alt. erfaren – signalbehandling, reglerteknik, C++ – känner du igen dig?

Arbetsgivare
FOI
Uppdragstyp
Hyrrekrytering
Område
Teknik/data
Placering
Östergötlands län
Specialiteter
C# / C-Sharp programmerare, Metodutvecklare, Mjukvaruutvecklare, Programmerare, Systemutvecklare, utvecklare
Platser
1

Är du en av dem som under din studietid trivdes i labbet? Kanske har du ett stort intresse för signalbehandling eller reglerteknik. Då kan du vara den framtida expert som vi söker för en utmanande tjänst inom forskning och utveckling på FOI – ett av Europas ledande forskningsinstitut.

FOI utvecklar telekrigssystem för spaning och störning mot en motståndares kommunikations- och radarsystem. En snabbt föränderlig värld kräver att dessa telekrigssystem utvecklas i minst samma takt som både civila och militära kommunikations- och radarsystem. Resultaten av FOI:s utveckling bidrar direkt till att säkerställa svenska soldaters säkerhet i pågående och framtida insatser.

Vad blir ditt område?

Dina arbetsuppgifter omfattar forskning och utveckling av metoder och algoritmer. Mer specifikt kommer du att använda dina signalbehandlingskunskaper för att ta fram och verifiera nya pejl- och störmetoder samt analysfunktioner. Du kommer få unika möjligheter att verifiera dina resultat genom mätningar och försök i realistiska miljöer.

Vi tror att du snabbt kommer att bli FOI:s expert inom ditt specialistområde, där dina åsikter både uppskattas och respekteras av övriga medarbetare.

Hos FOI kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och FOI som organisation kan växa tillsammans.

Om dig

Du har troligen en utbildning motsvarande civilingenjör eller teknisk doktor.

Vi söker dig med kunskap/erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:
-Signalbehandling, kommunikation, reglerteknik, matematik och statistik
-Mjukvaruutveckling, C/C++, VHDL
-Mikrovågsteknik och radioteknik
-Civila och militära radiosystem
-Civila och militära radarsystem
-Telekrig mot radiosystem och radarsystem

Du är drivande, självgående och har ett analytiskt tillvägagångssätt i ditt arbete. Problemområdena varierar och därför är nyfikenhet en viktig kvalifikation. Du ska vara kommunikativ och ha förmåga att presentera resultat för kunder samt vara en person som gillar att arbeta i grupp.

För anställning hos FOI krävs svenskt medborgarskap.

Ort

Din arbetsplats är Linköping. I arbetet kan det förekomma en del resor inom Sverige och utomlands. 

Startdatum

Snarast eller enligt överenskommelse

Vid frågor eller ansökan kontakta

Har du frågor gällande tjänsten kontakta då ansvarig rekryterare på Skill, Pehr Petersson: 0707-78 96 99, pehr.petersson@skill.se alt. Elise Karlborg: 0707-77 96 41, elise.karlborg@skill.se . Du ansöker genom att logga in eller registrera CV och personligt brev på www.skill.se

Urvalsprocess & sista ansökningsdatum

Sök tjänsten omgående då vi arbetar med löpande urval för aktuell tjänst vilket innebär att den kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan.