Skill
Logga in Skapa ett cv
Logga in på ditt Skillkonto

Tjänsten går inte längre att söka

Telekrigsexpert till Sveriges största forskningsorganisation

Arbetsgivare
FOI
Uppdragstyp
Rekrytering
Område
Teknik/data
Placering
Östergötlands län
Platser
1

Hur vore det att bidra till en säkrare värld? Lockas du av utmaningen att arbeta för ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet? Här har vi ett spännande erbjudande – FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut) i Linköping söker dig som är expert inom Telekrigsområdet.

FOI utvecklar telekrigssystem för spaning och störning mot en motståndares kommunikations- och radarsystem. En snabbt föränderlig värld kräver att dessa telekrigssystem utvecklas i minst samma takt som både civila och militära kommunikations- och radarsystem. Resultaten av FOI:s utveckling bidrar direkt till att säkerställa svenska soldaters säkerhet i pågående och framtida insatser.

Din utmaning

Dina arbetsuppgifter kommer utöver forskning och utveckling på systemnivå inom telekrigsområdet att omfatta kravställning, utredningar och studier. Du utmanas i din roll genom både övergripande och specifika frågeställningar inom telekrig mot radiokommunikation och/eller radarsystem.

I ditt dagliga arbete kommer du att ha en naturlig expertroll i kontakt med FOI:s kunder men också internt som inspiration och stöd till forsknings- och utvecklingsprojekt.

Hos FOI kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och FOI som organisation kan växa tillsammans.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet inom telekrig mot radiokommunikation och/eller radarsystem. Utöver en djup systemövergripande kunskap har du även erfarenhet av utvecklingsprojekt inom området. Du har en utbildning motsvarande civilingenjör eller teknisk doktor.

Du är drivande, självgående och har ett analytiskt tillvägagångssätt i ditt arbete. Problemområdena varierar och därför är nyfikenhet en viktig kvalifikation.

Erfarenhet av följande områden är meriterande:

  • Projektledning
  • Radiokommunikation och/eller radarsystem
  • Försvarsmaktens organisation gällande FoU och telekrig
  • FMV:s organisation för utveckling och upphandling

 

Utöver dina formella meriter läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper. För anställning hos FOI krävs svenskt medborgarskap.

Ort

Din arbetsplats är Linköping. I arbetet kan det förekomma en del resor inom Sverige och utomlands. 

Startdatum

Snarast eller enligt överenskommelse

Kontakt och ansökan

Har du frågor gällande tjänsten kontakta då ansvarig rekryterare på Skill, Pehr Petersson: 0707-78 96 99, pehr.petersson@skill.se Du ansöker genom att logga in eller registrera CV och personligt brev på www.skill.se

Urvalsprocess & sista ansökningsdatum

Sök tjänsten omgående då vi arbetar med löpande urval för aktuell tjänst vilket innebär att den kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan.