Skill
Logga in Skapa ett cv
Logga in på ditt Skillkonto

Ungdomars viktigaste val – gymnasievalet!

Just nu går många ungdomar runt och funderar över framtiden. De står inför ett viktigt val – de ska nämligen välja rätt gymnasieutbildning. Deadline närmar sig, i mitten av februari ska ansökan vara inne.

Lärande i Sverige AB är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Med huvudkontor i Norrköping bedriver de gymnasieverksamhet sedan 2003 och grundskoleverksamhet sedan 2011. Realgymnasiet finns idag på 14 orter i Sverige och är marknadsledande inom naturbruksutbildningar. Skolan erbjuder yrkesförberedande utbildningar som t ex Hästhållning (ridning, trav och islandshäst), Hund, Djurvård, Djurpark och Äventyrsturism. Hos Realgymnasiet finns också yrkesutbildningar till IT-tekniker och till Hår- och makeupstylist. Även det studieförberedande programmet Teknik erbjuds på två orter.

För ett år sedan startades Erlaskolan, en ny grundskola med en profil som innefattar hälsa, modern teknik och entreprenöriellt lärande. Man har snabbt fått många barn i kö. Skolorna finns på flera orter och Lärande planerar för ytterligare etableringar.

För att få starta på en ny ort ställer Skolverket krav på utbildningsföretagen att påvisa att det finns ett tillräckligt stort intresse för de planerade utbildningsinriktningarna på orten. I syfte att genomföra intresseundersökningar bland föräldrar och elever, har Lärande i Sverige sedan flera år tillbaka anlitat Skill som undersökningsleverantör.

– Vi valde Skill för att andra kunder rekommenderat deras arbete och att deras profil signalerar utveckling mot nya yrkesområden. Vi har haft ett mycket bra samarbete med en och samma kontaktperson som väl känner till våra önskemål. Skill är enkla att samarbeta med. De är flexibla, snabba och levererar i tid – ett måste i vår verksamhet säger Margita Edström, HR-chef på Lärande i Sverige AB.