Vill du bli industrielektriker?

För andra året i rad startas ett program för att hitta blivande nyckelkompetenser till industrin i Östergötland. Under flera år har Industrikompetens kundföretag upplevt kandidatbrist när de sökt Industrielektriker och därför fokuserar vi på just den kompetensen i vårt yrkeslärlingsprogram 2017.

I yrkeslärlingsprogrammet har du en tillsvidareanställning från dag 1 med en tydlig roll att fylla både under och efter avslutat program. Du får dessutom lära känna fler potentiella arbetsgivare, skaffa dig nya kontakter och kanske vänner för livet.

Yrkeslärlingsprogrammet har skapats i samarbete med rekryterande industriföretag. Totalt rekryterar vi åtta yrkeslärlingar där samtliga har som slutmål industrielektriker. Tillsammans med företagen har vi tagit fram det 25 veckor långa programmet som riktar sig till dig som antingen har jobbat några år eller som kommer direkt från t.ex. gymnasiets El- och Energiprogram. Lär dig gärna mer om de medverkande arbetsgivarna via informationen här på sidan och läs gärna mer om tjänsterna till Lämneå Bruk där vi nu har nya platser att fylla.

Yrkeslärlingsprogrammet startar den 31 augusti 2017 och pågår fram till 2 mars 2018. Under programtiden har du fast månadslön och en tillsvidareanställning hos Industrikompetens. Efter avslutat program övergår anställningen till rekryterande företag. Under programmet har du rätt till julledig vecka 52 2017 med full lön.

Under huvuddelen av programmet kommer du vara en del av din blivande organisation och delta aktivt i arbetet på din hemavdelning. Ca 20% av tiden kommer du spendera tillsammans med de andra yrkeslärlingarna och genomgå olika utbildningar och få åka på studiebesök som ger chans till nya perspektiv. Utbildningsdelens 10 dagar kommer anpassas efter företagens och yrkeslärlingarnas behov men kan komma att innehålla ämnen som ritningsläsning, felsökning och grundläggande automationsutbildning.

Om det uppstår frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta Amanda Ljungholm.

 

Läs mer om medverkande företag

Holmen

Holmen

Utanför Norrköping finns världens mest produktionseffektiva pappersbruk. Här möter teknik och tradition en stark miljömedvetenhet.
Läs mer

MaintPartner

Maintpartner

Bli en av Maintpartners experter och bidra till att producera ånga, el och fjärrvärme från avfall och biobränsle.
Läs mer

Väderstad

Väderstad

Att ständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste traditionen hos Väderstad.
Läs mer

SKF

SKF

Det enda som snurrar utan SKF är jorden är en liten överdrift, men SKF´s kullager finns i stort sett överallt.
Läs mer

Lämneå Bruk

Lämneå Bruk

Svenskt stål har alltid varit känt för sin höga kvalitet. Anrika Lämneå Bruk har varit en del av det sedan 1727
Läs mer