Är du projektledare och vill arbeta på ett unikt och genuint företag?

Mitt namn är Joachim Höög och jag arbetar som projektledare på Månsson rör och Värmepumpar i Norrköping sedan 2,5 år tillbaka. Vi letar nu efter vår nästa kollega. För att du ska veta om tjänsten är intressant för dig så tänkte jag ge dig en inblick i hur min vardag ser ut.

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder installationer av rör- och värmepumpar med totalansvar från start till färdigställande, vilket är väldigt roligt, men som samtidigt ställer höga krav på mig som projektledare.

Under ett projekt hanterar man många olika situationer. Det kan vara allt från byggmöten, till att på olika sätt serva och hjälpa grabbarna på ute på våra byggen. Det som är genomgående är att man dagligen får hantera olika utmaningar som dyker upp. Att vara lösningsfokuserad är därför en viktig egenskap i den här rollen.

I övrigt så säkerställer jag att projektet går enligt förväntningar och att vi följer våra prognoser.  I projekten så hanterar man en del inköp och materialbeställningar vilket innebär kontakt med leverantörer där man försöker skapa bättre villkor och därmed ett mera lönsamt projekt.

Jag har inget direkt personalansvar men ansvar för att det är rätt antal gubbar på plats, och att kvalité och miljö håller måttet genom att göra riskbedömningar mm. Med rollen följer även ekonomiskt ansvar, att göra kalkyler, räkna på mindre jobb, ha kontakt med underentreprenörer osv. Det klassiska uttrycket ”spindeln i nätet” kommer väl till pass i rollbeskrivningen.

Just nu har jag tolv projekt igång och jobbar ganska dagsstyrt. Även om jag jobbar efter en uppsatt struktur så får man ibland hugga i där det behövs för tillfället. Jag har ett väldigt fritt jobb med mycket ansvar, men det lönar sig också. En oerhörd styrka för oss är att vi kan ta mycket snabba beslut. Om jag vill förankra ett beslut med min chef så är han ofta en armslängd bort.

Det som jag och många av mina kollegor gillar absolut bäst med Månsson Rör är den starka gemenskap som vi har. Vi är som en stor familj, och vi backar upp varandra och ser till att nå framgång tillsammans. Vi är alla stolta över det vi gör och vi vet att vi är bäst i klassen! Vi är ett relativt stort företag, men vi är långt ifrån storföretag kulturmässigt och organisatoriskt.

För att passa in hos oss i den här rollen så tror jag att du ska vara flexibel och prestigelös. Du måste ha inställningen att ”oftast blir det inte riktigt som man tänkt sig och ingen dag är den andra lik”.

När man kommer som ny till oss så blir man snabbt en i gänget!

Läs mera om tjänsten här