Projektplanör till Saab

Vill du arbeta med produktionsnära planeringsfrågor och har erfarenhet från produktion och produktionsflöden? Skulle du beskriva dig som en driven och kommunikativ person som dessutom besitter ledaregenskaper? Då kan du vara personen vi letar efter! För Saabs räkning söker vi nu en projektplanör!

Järfälla
Heltid
Uthyrning, 1 plats
Inköp
2018-10-08
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

dina arbetsuppgifter

Saab Surveillance Produktion i Järfälla har ett flertal tunga produktionsprojekt som pågår, och många befinner sig i uppstarten av produktion. Planeringsåtagandet blir därmed allt mer konkret i form av bl.a. ökat fokus på optimering av resurser.

I din roll som planör kommer du att ha ansvaret för vår förmåga att möta satta produktionsmål avseende resurs, ledtid och kostnad. Du kommer att vara planeringsansvarig för en eller flera produkter i de projekt du arbetar i där du spelar en nyckelroll för oss att lyckas.

Konkret innebär uppdraget att:
• Granska och analysera produktionsbeställningar ur ett material och ledtidsperspektiv
• Kunna ta ett helhetsansvar för stora delar av produktionsplaneringen
• Inhämta data för prognostisering samt att analysera densamma
• Analysera och planera för resursdialog
• Utbilda medarbetare i nya metoder eller arbetssätt
• Utveckla och vidmakthålla processer och planeringsmetoder
• Aktivt arbeta med schablontillverkningsberedningar
• Kunna leda ett offereringsteam
• Följa upp och tillsammans med Industrialisering kvalitetssäkra beredningar och ledtider.

din profil

Din förmåga att se helheten, samarbeta med både projekt och linjeverksamhet samt att ta beslut är avgörande för att du ska lyckas i rollen. För att nå detta krävs ett konstruktivt och tätt samarbete med linjechefer, projektledare och monteringspersonal. Vi tror att du som person är lyhörd, kommunikativ och driven, med god förmåga att se till helheten. Du är öppen för nya lösningar och har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete.

Vi tror att du är civil- eller högskoleingenjör med produktionsinriktning eller motsvarande och är flytande i både svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från tidigare planeringsverksamhet är meriterande.

Då arbetet innebär försvarssekretess är svenskt medborgarskap ett krav.

ansökningsförfarande

Tjänsten är ett konsultuppdrag med start snarast. Uppdraget sträcker sig 6 månader med god chans till förlängning eller övertagande från Saab. Arbetstiderna är under dagtid.

Urvalet sker löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan i form av både CV och personligt brev på www.skill.se redan idag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryterare Elin Östlund, elin.ostlund@skill.se.

Väl mött med din ansökan!

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

ANSÖK TILL JOBBET