LFC söker VD/Klubbdirektör

Brinner du för fotboll och vill vara med och skapa förutsättningar för LFC att fortsatt vara ett fotbollslag i världsklass? Linköpings Fotboll Club söker nu dig som har ett stort engagemang och är redo att driva och utveckla klubben framåt.

Linköping
Heltid
Rekrytering, 1 plats
Ledning/Management
2018-10-01
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Linköpings Fotboll Club, LFC, är idag utan tvekan ett av de mest intressanta och starkaste varumärkena i Sverige gällande lagidrott för damer. LFC:s korta historia har varit god. Vi har vunnit tio officiella titlar inom svensk fotboll på tretton år. Vi har slagit alla tiders publikrekord med 9 413 åskådare och vi har gått från att vara nykomlingar i Damallsvenskan 2004 till att bli Svenska Mästare 2009, 2016 och 2017. Fem gånger har vi kvalificerat oss till Champions League med en kvartsfinal som bästa placering.

dina arbetsuppgifter

Som klubbdirektör för LFC kommer du ha helhetsansvar för verksamheten, vilket innebär att du tillsammans med medarbetare, styrelsen och ledarstaben kommer planera, leda och utveckla LFC framåt i syfte att fortsatt vara ett av Europas bästa damfotbollslag.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara följande:
• Ta ansvar för klubbens ekonomi och bidra till att ekonomin stärks
• Marknadsföra och vara LFC:s ansikte utåt i kontakt med sponsorer, näringsliv och media
• Bygga nätverk både regionalt och nationellt
• Kunna leda och inspirera både medarbetare och frivilliga personer som arbetar för klubben
• Utveckla nya strategier för att nå nya målgrupper och attrahera fler besökare till matcher bl.a. genom att utveckla matcharrangemang
• Agera tillsammans med tränare och styrelse när det gäller hur kontrakt och avtal ska regleras för spelare i laget
• Utveckla klubbens varumärke och stärka synligheten

din profil

Vi tror att du är en naturlig ledare med kunskap och erfarenheter av sportsliga organisationer och då gärna från damidrott. Erfarenhet från fotbollsklubb är meriterande.

Då uppdraget innebär ett helhetsansvar för verksamheten så krävs goda ekonomiska kunskaper och erfarenhet från budget- och personalansvar. Du behöver ha stort regionalt och gärna nationellt nätverk för att skapa möjligheter och vinna förtroende för klubben.
För att ta klubben till nästa nivå bör du vara en visionär och inspiratör. Du hittar vägar för att nå nya målgrupper och attrahera en större publik till LFC:s matcher.

För att lyckas behöver du vara en idérik person som kan utveckla våra matcharrangemang.
Eftersom det gäller att hålla hög servicenivå och skapa förtroende gentemot våra medarbetare, medlemmar, samarbetspartner och styrelse bör du ha lätt för att samarbeta och kommunicera. Och inte minst behöver du ett stort varmt hjärta för fotboll!

ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar LFC tillsammans med SKILL.

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.
Du ansöker genom att logga in eller registrera CV och personligt brev på www.skill.se. Registrering i vår databas innebär ett enklare rekryteringsförfarande för dig och för oss.
Sista ansökningsdag är den 16 oktober 2018.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta Mariethe Larsson (vice ordförande LFC) på mailadress Mariethe.larsson@hotmail.com alt. 0703-66 73 66.
Har du frågar kring ansökningsprocessen kontakta ansvarig rekryteringskonsult på SKILL Helena Borg Hartwig på mailadress Helena.borg.hartwig@skill.se alt. 013-495 89 52.

Passar du in på ovanstående profil tveka inte att ansöka redan idag!

ANSÖK TILL JOBBET