Technical lead till Softhouse i Stockholm

Softhouse är en handplockad grupp experter som tillsammans tacklar de allra svåraste utmaningarna inom mjukvaru-och affärsutveckling. Vår produkt är vår företagskultur! Vårt motto är “Softhouse makes you grow”. Med det menar vi att allt vi gör ska leda till positiv utveckling, för samhället, våra kunder, och för oss själva. Genom att förädla rätt kompetens och attityd har vi i över 20 år varit en av Nordens mest uppskattade partners. Hos oss lär du dig av erfarna seniorer, deltar i interna utvecklingsprojekt eller sitter ute hos kund tillsammans med deras och våra bästa problemlösare.

Stockholm
Heltid
Rekrytering, 1 plats
IT
2018-10-17
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Softhouse Consulting är ledande i Sverige inom agil mjukvaruutveckling. Vi bidrar till att digitalisera Sverige och utvecklar såväl människor, verksamheter som produkter – alltid med agila principer som ledstjärna. Samtidigt investerar systerföretaget Softhouse Invest i idéer och företag som ser värdet av en partner som skapar affärsnytta och som har ledartröjan när det gäller hantverket mjukvara. Tillsammans bildar de två systerföretagen Softhouse Nordic – en unik hybrid av investment- och mjukvaruhus.

Softhouse startades 1996 och sysselsätter idag ca 250 medarbetare i Stockholm, Malmö, Karlskrona, Växjö, Helsingborg och Sarajevo. Bolaget är delägare i en handfull mycket spännande produkt- och tjänsteföretag – alla med mjukvara som en bärande del av verksamheten. Softhouse är ett privatägt icke noterat svenskt företag, som visat stadig tillväxt och lönsamhet över 20 år i rad.

dina arbetsuppgifter

Projekten på Softhouse spänner över hela kedjan, med nya kundkontakter, se affärsnytta, utarbeta förslag på projekt, design av system, skriva kod, testa och leverera till kund.

Som tech lead förväntas du driva många av dessa steg, tillsammans med ett agilt team.
Arbetet innebär mycket frihet och hur du vill arbeta formas tillsammans med teamet, där vi gärna testar nya sätt att arbeta för att kontinuerligt bli bättre och prestera snabbare.
En del av arbetet innebär att sondera terräng med nya bolag, både startups och etablerade bolag, deras produkter och tjänster, men även teknik och nya möjligheter inom cloud, open source och färdiga system. Eftersom Softhouse arbetar med investeringar så kommer du att få utföra tekniska “Due diligence”.
Kunderna vi arbetar med spänner ett stort spektrum, från större globala produktbolag inom de flesta branscher, till mindre företag där IT systemet stödjer verksamheten och startups. Erfarenhet av att arbeta med nyutveckling, samtidigt som existerande system måste fungera är meriterande.
Tillsammans bidrar vi till ökade möjligheter för våra kunder, duktiga kollegor som verkligen får möjlighet att visa vad de är kapabla att skapa, och ett effektivare och mer hållbart digitalt samhälle.

din profil

- Självgående, ansvarstagande och pragmatisk och “gilla läget”
- Modig, prestigelös och van att kavla upp ärmarna för att leverera till kund
- Kommunikativ med utvecklare, scrum master, produktägare och kunden
- Van att integrera och arbeta med flera parter i projekten, utvecklingsteam, utvecklare och suppliers
- Brinner för agil metodik i alla lägen
- Van att arbeta proaktivt, med frihet och ibland lösa ramar

ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Softhouse med Skill. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att söka. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se.

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare: Kajsa Jonsson 08-12 09 71 71 alternativt kajsa.jonsson@skill.se

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

ANSÖK TILL JOBBET