Innovativ och miljömedveten PLC Programmerare

Här finns en möjlighet att arbeta självständigt i en varierad och utvecklingsinriktad roll för dig som kan PLC programmering! Hos DP Patterning får du möjlighet att arbeta för en miljövänlig tillverkningsprocess i ett företag som kan förändra en hel bransch.

Norrköping
Heltid
Rekrytering, 1 plats
Teknik
2018-10-30
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

DP Patterning har utvecklat en helt unik maskin där man producerar kretskort i tunt koppar- och aluminiummaterial. DPP (Dry Phase Patterning) är en ny teknik som revolutionerar tillverkningen av elektroniska kretsar. Processen bygger på mekanisk bearbetning av materialet, snarare än den traditionella användningen av kemisk etsning. Detta ger omedelbara fördelar som kostnadseffektivitet och betydligt minskade produktionstider. En stor fördel med DP Patternings lösning är att den är mer miljövänlig än traditionella kretskort.

Bakom DP Patternings produktidé finns Staffan Norlinder som är VD för bolaget. Staffan Nordlinder har hög teknik- och branschkompetens och som person är Staffan utåtriktad, strukturerad och ödmjuk. Han brinner för DP Patterning och att skapa ett framgångsrikt bolag med grund i hans uppfinning. Företaget befinner sig nust nu i en spännande fas med stark expansion.

Läs mer om företaget på http://www.dppatterning.com/

dina arbetsuppgifter

Hos DP Patterning får du en varierad vardag men en mängd olika arbetsuppgifter. Du behöver vara mycket självgående och kunna se vad som behöver göras. Ni arbetar tillsammans i företaget men det är du själv som avgör arbetsuppgifterna inför dagen vilket innebär att du måste kunna prioritera och strukturera ditt arbete både kort och långsiktigt.

Typiska arbetsuppgifter är nyutveckling av styrsystem och vision mätsystem. Du kommer också att arbeta med installation vid nybyggnation av utrustning (el och PLC installation) och att designa och konstruera el-system. Andra vanliga arbetsuppgifter är att färdigställa ritningsunderlag och att uppdatera befintliga underlag och ritningar. I tjänsten kommer du även arbeta mycket hands-on med bland annat prototyptillverkning i labbmaskin (manuellt arbete av arkprodukter) och att bygga och montera maskin eller delar av maskin.
En annan del av tjänsten innebär ett spännande och utåtriktat arbete mot kunder och leverantörer runt om i hela världen. Du kommunicerar mot kunder både via telefon och mail men reser även för att träffas och arbeta tillsammans på plats hos kunder.

din profil

Vi ser att du behöver ha en utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör samt flera års erfarenhet inom området PLC-programmering eller närliggande för att passa i rollen. Det viktigaste kravet är att du har erfarenhet från PLC-programmering med motion applikationer. Det är meriterande om du har elbehörighet och erfarenhet av mekaniskt arbete samt att du har arbetat med projektledning.

Du behöver kunna kommunicera med leverantörer och kunder på ett självständigt och flexibelt sätt både på svenska och engelska i tal och skrift. Noggrannhet, analytisk förmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper du behöver ha för att trivas och lyckas i rollen. Då din roll innebär service mot kunder i alla delar av ditt arbete behöver du även vara på plats hos kunderna då och då. Detta innebär kortare och längre resor runt hela världen så det är viktigt att du trivs med att resa i ditt arbete.

ansökningsförfarande

Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att söka! Startdatum är flexibelt, vi väntar på rätt person för den här tjänsten.

Rekryteringen sker via Skill. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta ansvariga rekryterare Petra Pyk, petra.pyk@skill.se

Välkommen med din ansökan!

om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

ANSÖK TILL JOBBET