Softhouse söker mjukvaruutvecklare till Jönköping

Softhouse Consulting var ett av de allra första bolagen att introducera agil metodik i Sverige och vi skrev vårt första agila kontrakt redan 2002. Sedan dess har vi stöttat några av Sveriges främsta bolag att utveckla sina mjukvaruverksamheter. Vi har nu rådgivit och coachat åtskilliga agila transformationer, utbildat flera tusen Scrum Masters och givit ut över 20 publikationer inom lean och agilt ledarskap. 2016 tog vi ett nytt viktigt steg genom att introducera Softhouse Invest AB. I en marknad där hjulen rullar allt snabbare och kraven hela tiden ökar på specialisering och professionalism behövs nya samarbetsformer. Genom vår investeringsverksamhet kan vi fördjupa samarbetet med våra kunder ytterligare, erbjuda aktivt kapital där vår partner ges möjlighet att dra nytta av vår mjukvaruexpertis och samtidigt stärkas finansiellt.

Jönköping
Heltid
Rekrytering, 1 plats
IT
2018-11-19
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Softhouse Consulting är ledande i Sverige inom agil mjukvaruutveckling. Vi bidrar till att digitalisera Sverige och utvecklar såväl människor, verksamheter som produkter – alltid med agila principer som ledstjärna. Samtidigt investerar systerföretaget Softhouse Invest i idéer och företag som ser värdet av en partner som skapar affärsnytta och som har ledartröjan när det gäller hantverket mjukvara. Tillsammans bildar de två systerföretagen Softhouse Nordic – en unik hybrid av investment- och mjukvaruhus.

Softhouse startades 1996 och sysselsätter idag ca 200 medarbetare i Stockholm, Malmö, Karlskrona, Växjö, Helsingborg, Jönköping och Sarajevo. Bolaget är delägare i en handfull mycket spännande produkt- och tjänsteföretag – alla med mjukvara som en bärande del av verksamheten. Softhouse är ett privatägt icke noterat svenskt företag, som visat stadig tillväxt och lönsamhet över 20 år i rad.

dina arbetsuppgifter

Som del av Softhouse kommer du att ingå i ett team som jobbar mot specifika och spännande kunder i olika miljöer. Din arbetsplats kommer variera från att vara ute hos kund där du får förståelse för deras verksamhet, till att sitta inhouse och utveckla olika interna projekt. Som medarbetare hos oss kommer du snabbt in en stark gemenskap mellan allt från ledare till kollegor – något som du känner oavsett om du jobbar inhouse eller ute hos kund. Organisationen är platt och egna initiativ, idéer och tankar värdesätts. Vår produkt är vår företagskultur, och den skapar vi tillsammans genom att du är med och formar din egna vardag.

Vi har en stor bredd av intressanta kunder och olika spännande inhouse-projekt. Vi arbetar med allt från nyutveckling till förvaltning, inom allt från IoT till webbutveckling och du kommer känna att din kompetens värdesätts och tas tillvara på. I och med vi verkar i en bransch där kompetensutveckling är a & o för att ligga i framkant är vårt löfte till dig att du ständigt ska få utvecklas både kompetensmässigt och som person.

Hos oss i Jönköping får du vara med att vara med och starta upp vårt nya Softhouse kontor i det vackert belägna Jönköping. Här finns kombinationen av stadspulsen och naturupplevelser samt en uppsjö av kulturskatter runt hörnet. Kontoret ligger praktiskt beläget nära E4:an.

Vad erbjuder vi?
• En plats i vårt team på ca 200 smarta kollegor som rent geografiskt finns placerade på alla våra Softhouse kontor. Här är du med sätter din prägel på ett av Sveriges mer erfarna bolag inom lättrörlig mjukvaruutveckling.

• Vi har en kreativ och lärorik miljö; Softhouse tror på kunskapsspridning och vi ser det som positivt och uppmuntrar engagemang i olika communities.

• Detta speglas även av vår utbildningsverksamhet (softhouseeducation.se), vår utgivning av publikationer (softhouse.se/info) samt mötesplatserna Lean Tribe (leantribe.se), DevTribe (devtribe.se) och BizTribe (biztribe.se).

• En mångfald av uppgifter och plattformar i olika skalor, från enskilda mobilappar till integrerade plattformar med multipla gränssnitt, webbportaler och molnlösningar.

• Vi ser till att ha kul på jobbet och åker därför på gemensamma konferensresor och team building events.

din profil

Vi söker dig som älskar teamwork, brinner för programvaruutveckling och har den agila metodiken i blodet. Vi söker framförallt duktiga back-end utvecklare men välkomnar även utvecklare med front-end fokus att söka.

• Du har en relevant högskole- eller universitetsutbildning
• Vi ser att du tidigare har några års erfarenhet av programmering
• Vi söker primärt dig som vill jobba med Java - erfarenhet av andra objektorienterande programspråk ses som meriterande
• Intresse för teknik och programmering
• Gärna tidigare arbete som konsult

ansökningsförfarande

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! I denna rekrytering samarbetar Softhouse med Skill. Ansökningarna hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvariga rekryterare Therese Matsson på 013-473 81 69 alt. therese.matsson@skill.se eller Pehr Gilén, 013-473 20 65 alt. pehr.gilen@skill.se

ANSÖK TILL JOBBET