Jennie tog klivet inom företaget

Jennie har under hela sitt liv haft ett stort intresse av mekaniskt arbete. Som yngre spenderade hon mycket tid i verkstaden tillsammans med kompisar. Med sin mamma som förebild har hon fått lära sig att arbeta hårt, gå sin egen väg och att vara modig. Kanske är det just det som gjort att Jennie har vågat ta klivet från en tjänst i verkstaden till en chefstjänst, idag arbetar hon som chef för receptionen och cafeterian på Väderstad.

Hon har lång erfarenhet av att jobba inom industrin. När Jennie och sambon bestämde sig för att flytta till Östergötland var det maskinerna på åkrarna hon la märke till först. Att börja jobba på Väderstad som tillverkar jordbruksmaskiner kändes självklart. Jennie trivdes bra med att arbeta som montör i verkstaden. När hon fick syn på tjänsten inom receptionen och kaféterian som innebär mer fokus på service blev hon genast intresserad. Det var dock inte helt utan tvivel hon skickade in en ansökan. Jennie var osäker på om jag kunde få tjänsten då hon arbetat större delen av sitt liv i produktion. Jennies övertygelse om att man måste våga för att vinna gjorde sig påmind och hon bestämde sig för att söka, vilket resulterade i att hon fick tjänsten.

På fritiden är Jennie aktiv inom banracing, hon berättar att det bästa med tävlingarna är att träffa olika människor med bilar som gemensamt intresse.  Samma sak gäller på Väderstad. Här finns många olika människor med en väldigt stark passion för sitt arbete som gemensam faktor. ”Att jobba kvar på Väderstad där jag verkligen trivs men att få jobba mer med service och nära kontakt med människor är fantastiskt” säger Jennie med ett stort leende på läpparna.

Tidigare har Jennie både drivit en salong och haft personalansvar i familjens verkstadsföretag. Under den tiden arbetade hon nära människor, vilket hon verkligen brinner för. ” I mötet med andra människor får man möjlighet att utvecklas själv men också att utveckla andra”, säger Jennie.  Vidare berättar hon att bra ledarskap kräver kommunikation och samarbete. ”Tillsammans är vi bäst”, avslutar Jennie.