Rekrytering med Skill Executive

I många fall är välfungerande teknik grundläggande för att vårt samhälle ska fortsätta snurra.  Bakom tekniken finns företag med engagerade medarbetare och skickliga ledare.  En av dessa ledare är Björn Kullman, General Manager på Element Materials Technology. Med hjälp av Skill rekryterades Björn till Element.  Skill har en djup förankring inom industri och IT och lång erfarenhet av att rekrytera till ledande positioner. Rekrytering av chefer är samlat under benämningen Skill Executive.

Björn har en bred roll där han arbetar med leda och utveckla verksamheten vilket inkluderar kund- och leverantörskontakter samt samarbete inom koncernens hela nätverk.  Han har lång arbetslivserfarenhet inom teknikbranschen. ”Jag gillar att jobba nära produkter som går att se och ta på”, säger Björn. Med ett leende på läpparna berättar han att Element är som ett smörgåsbord av teknik. ”På Element jobbar vi med kunder inom ett brett spektrum av svensk och internationell industri, exempelvis inom flyg-och försvarsindustri, petrokemi samt inom energi- och transportsektorn”, berättar Björn.

Oavsett om det handlar om skogsmaskiner, flygplan eller annan typ av teknik är kvalitet och säkerhet A och O. Element jobbar med att säkerställa att olika typer av material och produkter alltid är säkra, kvalitativa, kompatibla och lämpliga för sitt ändamål. Detta görs genom testning, inspektion, certifiering och kalibrering.

På frågan vad som är det bästa med att jobba på Element svarar Björn, ”Att vi tillsammans får vara riddare i rustning i en bransch där felaktigheter inte är ett alternativ. Vi försvarar kvalitén och prestandan och ser till att kundernas produkter eller material lever upp till sitt utlovade löfte”.  Självklart är även kollegorna på arbetsplatsen bidragande till att han trivs på sitt jobb.

Björn pendlar till Linköping från Katrineholm varje dag.  En resa han finner väl värd att göra dagligen för att komma till sitt jobb på Element. På fritiden byter Björn ut bilen som färdmedel och färdas gärna fram på vägarna med sin motorcykel, vilket också är hans största fritidsintresse. Teknikintresset är minst sagt genomgående hos Björn.

Skill Executive har nycklarna till en lyckad rekrytering av chefer och ledare.