Yrkeslärling Elmontering och El & Automation

För tredje året i rad startar Skill ett program för att hitta blivande nyckelkompetenser till industrin i Östergötland. I årets omgång söker våra kunder olika yrkesprofiler inom El och Automation och kanske passar någon just din bakgrund?

Yrkeslärlingsprogrammet har skapats i samarbete med de rekryterande industriföretagen och som yrkeslärling har du en tydlig roll att fylla både under och efter avslutat program. Dina chanser är mycket goda till fast jobb efter programmets slut och under programmet får du lära känna fler potentiella arbetsgivare, skaffa dig nya kontakter och kanske vänner för livet.

Tillsammans med företagen har vi tagit fram det 30 veckor långa programmet som riktar sig till dig som antingen har jobbat några år eller som kommer direkt från t.ex. gymnasiets El- och Energiprogram. Kika gärna igenom respektive platsannons och lär dig mer om de potentiella arbetsgivarna via informationen här på sidan.

Yrkeslärlingsprogrammet startar den 30 augusti 2018 och pågår fram till 30 mars 2019. Under programtiden har du fast månadslön och din anställning hos Skill. Efter avslutat program övergår anställningen till rekryterande företag.

Under huvuddelen av programmet kommer du vara en del av din blivande organisation och delta aktivt i arbetet på din hemavdelning. Ca 20% av tiden kommer du spendera tillsammans med de andra yrkeslärlingarna och genomgå olika utbildningar och få åka på studiebesök som ger chans till nya perspektiv. Utbildningsdelen kommer anpassas efter företagens och yrkeslärlingarnas behov men kan komma att innehålla ämnen som ritningsläsning, felsökning och grundläggande automationsutbildning.

Om det uppstår frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta Martina Lundahl.

 

Läs mer om medverkande företag

Lämneå Bruk

Lämneå Bruk

Svenskt stål har alltid varit känt för sin höga kvalitet. Anrika Lämneå Bruk har varit en del av det sedan 1727
Läs mer

Väderstad

Swisslog

I Boxholm finns ett globalt växande företag som levererar framtidens lager- och distributionslösningar till kunder över hela världen.
Läs mer

Väderstad

Väderstad

Att ständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste traditionen hos Väderstad.
Läs mer