Erik gick sjöfartsporgrammet på gymnasiet och har seglat som motorelev på Maersk Claudia, ett stort handelsfartyg. Nu är Erik ubåtsmekaniker på Saab Kockums, ett jobb som han beskriver som både varierande och utvecklande;
– Mitt arbete varierar från vecka till vecka. Vissa dagar jobbar jag med nyinstallation. Andra dagar utför jag service. Ibland blir det även akutjobb om någon av linjebåtarna har fått problem.

På varvet i Karlskrona pågår just nu en stor renovering. Lokalerna målas, belysningen byts ut och nya maskiner installeras. Förberedelserna för att kunna bygga nya ubåtar pågår för fullt. Erik igen;
– Det märks att Saab Kockums satsar för framtiden! Det är jättekul att se hur Saab investerar och utvecklar våra verkstäder.

Erik har jobbat på Saab i 4,5 år och han vill gärna fortsätta att utvecklas med Saab;
-Jag har redan fått tillfälle att jobba i Singapore genom Saab Kockums. Förhoppningsvis får jag möjlighet till nya utlandsuppdrag och att den möjligheten finns tycker jag är spännande.

Att Saab Kockums nu kommer anställa många nya medarbetare ser Erik som väldigt positivt.
– Vill man ha ett varierande och spännande arbete så tycker jag verkligen att man ska ta chansen att få börja jobba hos oss på Saab Kockums!