Vårt mål är att företagen ska kunna rekrytera rätt kompetens både nu och i framtiden. För att det ska vara möjligt måste det finnas ett utbildningsutbud som väl möter det behov som finns hos industri- och teknikföretagen och att tillräckligt många väljer att utbilda sig till yrken inom industri och teknik.

På olika sätt försöker vi inspirera ungdomar och unga vuxna att göra mer medvetna val. Det gör vi genom att träffa tusentals grundskoleelever varje år och berätta om vilka yrken, villkor, jobbmöjligheter och karriärvägar som finns inom industri och teknik. Vi berättar också att man kan få ett intressant och välbetalt jobb direkt efter ett yrkesprogram och ändå ha vägen öppen till högre studier om man vill plugga vidare senare i livet. Vi marknadsför också våra ägar- och kundföretag för studenter på olika nivåer, både gymnasieskola, yrkeshögskola och högskola/universitet. Vi tror att fler unga kommer att välja tekniska yrken om de får möjlighet att förstå mer om vad ett jobb inom industri- och teknikföretag faktiskt innebär.

Vill du se exempel på vilka yrken som finns inom industri och teknik? Ta gärna del av alla porträtt av coola medarbetare som vi tillsammans med våra samarbetsföretag via hemsidan www.industridag.se. Dessa yrkesambassadörer vill inget hellre än att fler ska förstå vilken häftig bransch som de jobbar i.

Är du intresserad av att veta mer eller vill du att vi ska komma till din skola? Du kanske rent av vill ha kontakt med någon av yrkesambassadörerna? Kontakta gärna Mia eller Sofia för mer information om vad vi gör och hur ni som skola kan samverka med oss. Självklart kan du som är elev eller student också höra av dig.

Välkommen att kontakta oss för ytterligare information!
Mia Hasselgren-Lundberg eller Sofia Ahlqvist